Onze kinderwens | De eerste ronde Letrozol

22 april schreef ik dat we eindelijk na maanden (en ik na jaren) groen licht om te starten met ovulatie inductie om hulp te krijgen om onze kinderwens tot vervulling te brengen. Door mijn PCOS heb ik zelf geen eisprong en is er een mogelijkheid om met Letrozol een eisprong op te wekken en zo eventueel een zwangerschap te stimuleren. De eerste ronde zit erop, hoe is dit gegaan? heeft het gewerkt? Ik neem je vandaag mee in het proces.

Om een menstruatie te krijgen heb je dus een eisprong nodig en aangezien dat bij mij ontbreekt krijg je pilletjes (Provera in mijn geval) om een zo gehete onttrekkingsbloeding te krijgen een soort van fake menstruatie! Op dag 3 van de cyclus ben ik begonnen met de Letrozol, deze moest ik slikken op dag 3 tot en met dag 7. Daarna is het de bedoeling om regelmatig natuurlijk gemeenschap te hebben omdat je op dag 14/15 een eisprong kunt krijgen.

Wij hebben 6 pogingen en zijn gestart met de laagste dosering 2.5mg om te kijken of dit aanslaat. Ik moest woensdag 1 juni dit is op dag 25 van mijn cyclus bloed gaan prikken om te kijken of mijn progesteron was gestegen, hieraan kunnen ze namelijk zien of er een eisprong is geweest. (dit doen ze vaak tussen dag 21 en dag 26 van je cyclus)

Helaas heb ik telefoon gekregen dat deze 2.5mg voor mij deze eerste ronde niks gedaan heeft. De progesteron was onder de 1 en als er een eisprong geweest zou zijn zou tussen de 28 en de 90 moeten zitten en normaal is hij rond de 1 tot 3 Dus helaas is deze ronde niet gelukt!

Hoe nu verder
We starten met een dubbele dosis, dus ik krijg eerst weer een kuur Provera en daarna op de 3de dag van mijn cyclus ga ik starten met 5mg Letrozol in de hoop dat dat wel gaat aan slaan! Wel hebben we besloten om deze ronde te starten na onze huwelijksreis zodat we geen medicatie hoeven te registeren bij het vliegen en we na de vakantie dus in alle rust weer daar de focus op kunnen gaan leggen!

Het is een domper, maar het is pas de eerste ronde van de 6 en we hopen natuurlijk dat de 5mg wel gaat aanslaan.

Heb jij ervaring met ovulatie medicatie?

liefs,
Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *