Onze kinderwens – Goed nieuws, we worden gehoord!

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik moeilijk kinderen kan krijgen i.v.m. mijn PCOS, na maanden wachten, onderzoeken en loze beloftes kregen we vorige week toch eindelijk groen licht! En nu ik de medicatie in handen heb geloof ik het pas echt! We gaan van start met het traject en we nemen jullie daar in mee.

Ik heb jaren geleden ooit een keer een kuur Clomid gehad, maar mede dankzij mijn ex is dit toen stopgezet. Nu met J. loopt alles zo anders, hij is betrokken, helpt waar nodig en staat achter alles wat we moeten doen. Ik werd in het Haga afgewezen en bij nog andere na contact, maar het UMC Utrecht leek te gaan helpen, maar door de screening kwamen er uitslagen die ze gebruikte om het uit te stellen. De laatste was mijn druppel toen ze zei dat ze mijn eierstok niet goed konden zien, ik dacht oke dit was het voorlopig. Maar gelukkig klom J. in de telefoon en een videoconsult volgde waarna ze na overleg toch hebben besloten dat we het traject van 6 maanden in mogen gaan, de start werd dus gemaakt. Zelf had ik nog een videogesprek waarbij ik nog moeilijk kon geloven dat het echt gaat gebeuren, maar ik heb inmiddels de medicatie in huis en starten we met het traject.

Hoe ziet dit eruit voor de komende 6 maanden
De bedoeling is dat ik, omdat ik nauwelijks of niet menstrueer, ik een kuur van 7 dagen Provera ga slikken om de boel op gang te krijgen. Nadat daar een bloeding uit komt, moet ik op dag 3 t/m 7 Letrozol 2,5mg gaan slikken deze zorgt voor een eisprong die nodig is uiteraard. Op dag 23,24 of 25 moet ik naar het ziekenhuis om bloed te prikken om te kijken of de medicatie is aangeslagen, als dit het geval is het een kwestie van afwachten en zo niet word de dosis verhoogd, dus dat is nu nog afwachten gezien we aan de start staan.

Dit medicijn word 6 maanden gebruikt en dan stappen ze over op een andere methode, maar wij hopen natuurlijk met heel ons hart dat we die 6 maanden niet vol gaan maken

We gaan je hiervan natuurlijk op de hoogte stellen hoe ons avontuur verloopt, want haast hoogtepunten zijn dieptepunten ook belangrijk om te vertellen na mijn mening! Deze blogs schrijf ik namelijk niet alleen voor mezelf, maar ook voor andere vrouwen met PCOS die hier misschien iets uit kunnen halen!

Dus voor nu de start is voor ons gemaakt en we hopen op ons wonder binnenkort, ik verschuif nu mijn gedachte naar de bruiloft, en slik netjes de medicatie en probeer het wat los te laten… Fingers crossed.

Wat zou jij graag willen weten over deze aandoening of verloop tijdens deze eerste 6 maanden?

Liefs,
Patricia

One thought on “Onze kinderwens – Goed nieuws, we worden gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *