
Iets lekkers en toch ook gezond, ik maakte regelmatig een bananenbrood, maar dit is niet handig om te bewaren en best veel om in je eentje op te eten binnen 3 dagen haha na mijn mening en je hebt een hele cake die je steeds moet afsnijden. Nu is het eindelijk gelukt om een muffin versie te maken! De banaan/ei muffin en vandaag deel ik het recept met je.
Je kan deze muffins eten als ontbijt, bij je lunch, maar natuurlijk kun je deze ook gebruiken als tussendoortje als je toch even trek hebt om wat te snacken. Met dit recept kun je er ongeveer 9 maken.
Wat heb je nodig
– 2 bananen (liefst wat rijpere)
– 2 eieren
– 50ml olie
– 150 gram volkorenbloem (of amandelmeel voor een meer kha versie)
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– Als optie kun je er wat blauwe bessen of aardbeien bij doen
Stap 1.
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je muffinvormpjes in met een klein beetje olie.
Stap 2.
Prak de twee bananen tot een papje, voeg daar de 2 eieren in en mix deze goed door elkaar.
Stap 3.
Voeg hierna de bloem, kaneel, olie en bakpoeder toe aan dit papje en roer dit goed door elkaar. Klontvrij krijg je het niet door de bananen, maar dit is niet erg want dit is juist lekker. Voeg bij deze stap ook als optie wat blauwe bessen of aardbeien in als je hier van houd.
Stap 4.
Giet het beslag tot net onder de rand (3/4 van de vorm) in de muffinvorm
Stap 5.
Zet je muffins in het midden van je oven en in ongeveer 20 minuten heb je heerlijke muffins.
Tip: Prik bij 1 muffin na 20 minuten even in het midden, als je satè prikker er te nat uit komt kun je er ze nog even 5 a 10 minuten in doen.
Serveer de muffins met wat plakjes banaan, blauwe bessen of aardbeitjes en wat honing en je hebt een heerlijk ontbijtje of snack tussendoor! Bewaar je muffins onder zilverfolie buiten de koelkast zo`n maximaal 3 dagen.
Heb je de muffins gemaakt? tag mij dan zeker als je het op instagram plaatst @patriciakleijn lijkt me leuk om te zien!
Heb jij nog een leuke gezonde snacktip?