Bloggers Interview – Marije – eenportieaandacht.nl

Het is weer zondag, dus tijd voor een nieuwe bloggers interview. Een wekelijks terugkerend artikel waarin ik bloggers interview over wie ze zijn en waar ze over bloggen! Vandaag is het de beurt aan Marije van eenportieaandacht.nl

1.Wie ben je? Hoe je heet, wat je hobby`s zijn, leeftijd enzo?
Ik ben Marije, 38 jaar en ik word blij van naar buiten gaan en wandelen, yoga en meditatie. Sinds 2018 ben ik eigenaar van Een Portie Aandacht, waarmee ik (zakelijke) massages en yogalessen aanbied. In mijn vrije tijd ben ik vooral op zoek naar manieren om tot rust te komen, en dat kan op veel verschillende manieren: sporten, lezen,
schrijven of op avontuur in de buitenlucht.

2. Wat is je Blognaam en url en hoe zou jij je blog omschrijven? Wat vinden we zoal op je blog?
Bloggen doe ik onder mijn bedrijfsnaam Een Portie Aandacht op eenportieaandacht.nl/blog en eenportieaandacht.nl/yoga . Ik streef zelf naar meer balans en rust brengen in mijn leven, met de blog en mijn gelijknamige bedrijf wil ik anderen daar ook bij helpen. Op de blog vind je daarom verhalen die daarbij aansluiten
bijvoorbeeld een boek review over hoe je het uit kunt maken met je mobiel, tips bij piekeren, tips voor een thuisretraite en elke week een nieuwe yoga video.

3.Hoelang blog je al op deze blog?
Sinds de start van Een Portie Aandacht begin 2018, maar ik moet bekennen dat ik de ene maand meer inspiratie heb dan de ander. Het plan is dan ook om meer regelmaat in het schrijven te brengen, want ideeën heb ik genoeg. De yogavideo blog bestaat sinds april 2020.

4. Ben je een fulltime blogger of is het puur een hobby en heb je daarnaast nog werk of school? (zo ja wat?)
Een fulltime blogger ben ik niet, ik heb wel altijd veel geschreven (met name columns) en toen ik mijn eigen bedrijf startte leek het me een goed idee om ook een blogsectie te maken, zodat ik mijn verhalen daar kwijt zou kunnen.
Onder Een Portie Aandacht bied ik ook yogalessen, stiltewandelingen en massages voor de zakelijke markt aan. Daarnaast werk ik als communicatiemedewerker bij een universiteit.

5. Wat vind je omgeving (familie en vrienden) van je blog?
Mijn omgeving reageert positief op de blog en zou willen dat ik wat vaker schreef ; ). Ik krijg vaak terug dat ze het een leuk verhaal of inspirerend vonden, dat is natuurlijk heel fijn om te horen en een mooie motivatie om door te gaan.

6. Heb je een bepaalde routine/uploadschema in het bloggen gecombineerd met je offline leven?
De yogavideo’s komen heel netjes elke week online met een korte tekst, ik maak daar van tevoren een planning voor die ik afwerk. De langere verhalen verschijnen vooral als ik inspiratie heb of wat meer vrije tijd door vakantie. Ontzettend random dus ; ). Ik zou daar wel meer routine in willen brengen en bijvoorbeeld minstens 2-wekelijks een nieuwe blog plaatsen, tijd voor een goede planning haha!

7. Waar haal je jou inspiratie vandaan voor je blog?
De inspiratie komt vaak voort uit mijn eigen leven: waar loop ik tegen aan in mijn zoektocht naar balans en rust, hoe zorg ik goed voor mezelf? Maar ook wat mijn vrienden bezighoudt op dit vlak, we zijn allemaal werkende dertigers, sommige met kinderen en delen die behoefte. Soms spring ik in op de actualiteit, bijvoorbeeld nu met
de corona crisis: wat doe je tijdens de vakantie? Maar bijvoorbeeld ook een yogavideo speciaal voor thuiswerkers.

8. Wat wil je nog met je blog bereiken?
Het leven wat leuker en aangenamer maken voor iedereen! We leven in een drukke wereld waarbij er elke dag heel veel prikkels op ons afkomen en veel mensen zijn in hun vrije tijd op zoek naar manieren om tot rust te komen en bij te tanken. Als ik een zo iemand daar bij kan helpen met mijn blog, dan is dat voor mij al helemaal fantastisch.

9. Ben je naast je blog nog meer actief op social media? (Links)
Ja zeker, ik ben actief op:
Instagram: https://www.instagram.com/eenportieaandacht/
Facebook: https://www.facebook.com/eenportieaandacht/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCPUKhMqQgKtouxqS7swgr3w

10. Heb je nog een handige tip voor mede bloggers of lezers?
Ga vaker naar buiten! Tijdens je pauze op werk even een rondje lopen in de buitenlucht, je bent even weg van je scherm en krijgt wat frisse lucht binnen. Dit doet vaak al wonderen voor je energie en geestelijke gesteldheid. We zitten veel meer binnen dan we door hebben en switchen gedurende de dag van scherm naar scherm: ’s
ochtends wakker worden met je mobiel in je hand, dan de hele dag achter je computer op werk, als je thuiskomt achter de tv/laptop/pc en voor het slapen gaan nog even wat dingen checken op je mobiel (ik doe het zelf ook, dus hier zit zeker geen oordeel bij!). Van al die schermen worden je hersenen moe, help jezelf door af en toe even naar buiten te gaan en jezelf er fysiek bij weg te trekken.

Bij deze wil ik Marije heel erg bedanken voor je deelname aan het bloggers interview. Wil jij nou ook meedoen? dat kan, stuur mij een mailtje op info@patriciakleijn.nl met als onderwerp `aanmelden bloggers interview en dan help ik je graag verder en wie weet sta jij volgende keer wel hier!

Ken jij Marije met eenportieaandacht al?

One thought on “Bloggers Interview – Marije – eenportieaandacht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *