Onze handen van gips

Je hebt het vast wel eens gezien, handen, voeten noem maar op van gips. Hoe tof is dat en het is iets wat ik zelf altijd al wilde doen een keer. Ik kwam via de vlogs van Enzo Knol deze set van S.A.M tegen we besloten hem te bestellen en er mee aan de slag te gaan!

De set komt compleet, je hoeft er dus zelf alleen maar water aan toe te voegen. De beschrijving is ook goed Nederlands en makkelijk te begrijpen na mijn mening, het is even goed doorlezen, maar het spreekt eigenlijk allemaal wel vanzelf.

Eerst maak je de mal, dit de je in de emmer met het daarbij horende product, wij hebben ervoor gekozen om onze handen ineen te slaan dat vind ik wel een mooie houding. Wacht niet te lang, want zodra het goedje wit word, word het hard en gaat het zich al vormen en zorg er wel voor dat je makkelijk kunt staan en niet teveel beweegt als je eenmaal je handen erin hebt anders krijg je teveel luchtbubbels of misvormingen en dat is ook niet mooi natuurlijk.

Daarna haal je voorzichtig met een beetje wiebelen je handen er langzaam uit. en dan zie je precies de vormen van je handen…

Dan is het tijd om het gips te maken, als je dat n.a.v. de beschrijving hebt gedaan giet je het gips in de mal, door dat wij iets over de ingang hebben gegoten hebben we een soort plateau gecreëerd, maar dit kan je natuurlijk of weghalen, maar je kan ook precies tot aan de randjes gieten dan heb je dat niet. Dan tik en schut je een beetje met de emmer zodat er eventueel lichtbubbeltjes weg gaan en dan is het een kwestie van wachten.

Als je de tijd hebt gewacht die beschreven staat kun je de emmer ondersteboven zetten en zakt het er langzaam uit en kun je met een mesje en voorzichtig met je handen het spul eraf halen. Grote stukken hebben wij met een mesje gedaan, maar zodra we handen zagen hebben we het mesje weggelegd.

En dan heb je een super mooi gipsafdruk staan, deze kun je altijd nog verven als je wilt maar wij hebben hem mooi op de kast gezet in de orginele kleur en zijn er super blij mee!

Wij kochten de SAM Bodycasting set hier.

Heb jij dit weleens gedaan met een gipsset?

Liefs,
Patricia

Dit bericht bevat affilatelink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *