Naar de bergmankliniek voor mijn schouder, de diagnose!

Al maanden loop ik met een ontzettend zere schouder, zeker met het optillen boven schouderhoogte. Ik ben al met regelmaat naar de huisarts geweest en heb daar 2 injecties gehad omdat er gezegd werd dat het een slijmbeurs/pees ontsteking was. Helaas was dat het niet en kreeg ik een doorverwijzing naar de Bergman kliniek voor verder onderzoek.

De Bergman kliniek in Rijswijk zou mij verder kunnen helpen, dus met de doorverwijzing kon ik gelukkig een maand later terecht. Afgelopen week ben ik daar geweest. Als eerst moest ik een röntgenfoto maken van mijn schouder en daarna was het wachten. Gelukkig waren er geen scheuren of andere dingen te zien aan het bot dus dat was een opluchting.

De diagnose wat er uit gekomen is na lichamelijk onderzoek en een echo is een ontsteking aan het AC-gewricht. Dit zit tussen je schouderblad en je sleutelbeen. Er was te zien dat ik wel een slijmbeursontsteking heb gehad, maar dat deze niet goed is genezen, er komen dan stukjes kalk los en deze zijn in het ac-gewricht blijven zitten, wat normaal oplost zelf. Helaas is dit bij mij niet het geval en zit ik nu met dit probleem.

De arts heeft er met behulp van de echo een andere injectie gericht in gezet en man wat deed dat pijn (er zit nog een blauwe plek en het is nu bijna een week geleden) ik heb er het weekend wel flink last van gehad, en nu voelt het eigenlijk meer als spierpijn, het lijkt wel iets minder te zijn, maar ik moest het 2 weken de tijd geven om het goed zijn werk te laten doen, dus ik hoop eigenlijk dat ik niet meer terug hoef na die 2 weken.. Het is nu afwachten of het minder word en dan hoop ik weer pijnvrij de dag door te komen.

Heb jij ervaring met een ontsteking in het ac-gewricht?

Liefs,
Patricia

One thought on “Naar de bergmankliniek voor mijn schouder, de diagnose!

  1. Ja ik heb het gehad en bij mij is het op een toen hele speciale manier behandeld in het EMC. Er is bloed van mij afgenomen dat is gecentruficeerd.
    De eiwitten zijn gescheiden en onder een echo precies op de ontstoken plek terug gespoten.
    Heel pijnlijk maar na een paar weken nooit meer last gehad.
    Lijkt iets op jou behandeling alleen niet met eigen materiaal.
    Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *