Na ruim 1,5 jaar weer naar de tandarts

Ja je leest het goed, na ruim 1.5 jaar heb ik de stap weer genomen om naar de tandarts te gaan. Niet echt omdat ik ergens last van heb, maar gewoon om mijn gebit weer beter te gaan onderhouden. Ik heb best wel tandartsangst dus met knikkende knietjes ging ik erheen.

Door omstandigheden ben ik bij een nieuwe tandarts beland en daar was ik het eerst totaal niet mee eens, maarja er was niks aan te doen. Vroeger ging ik altijd trouw 2x per jaar naar de tandarts, maar dat is nogal in het water gevallen afgelopen jaren dus kwam ik er af en toe. De laatste keer was dus ruim 1,5 jaar terug en omdat alles hier nu redelijk rustig is durfde ik de stap te nemen.

Er was een stukje van mijn kies af gebroken dus dat moest zoeizo een keer nagekeken worden en zoals ik zei, ik heb nu nergens geen last van nog dus kan ik dat maar beter voor zijn he!

Aangekomen bij de tandarts, moest ik even formulieren invullen en gelukkig zat er verder niemand dus ik kon even rustig wennen, om half elf was ik aan de beurt, de tandarts stelde me gelijk op mijn gemak, even voorgesteld en uitleg gegeven waarom ik zo lang niet was geweest. Eenmaal in de stoel heeft ze alleen maar even globaal gekeken, ze legde goed uit wat ze deed en dat is fijn.

DE CONCLUSIE
Er zijn drie foto`s gemaakt waaruit bleek dat het eigenlijk best meeviel (ik had zelf erger verwacht). Ik heb twee gaatjes, het moet schoongemaakt worden op tandsteen, maar waar ik het meest tegenop zie is dat er een verstandskies uit moet. Gelukkig kan dit allemaal daar en door het begrip voor angst, hebben we de afspraken wat verdeeld zodat ik niet een hele ochtend vol stress in een stoel lig te lijden dus dat vind ik wel fijn.

Dus al met al viel het reuze mee en ga ik ook wel iets rustiger de volgende afspraken te gemoed en ben ik blij als ik het weer netjes kan gaan bijhouden met 1 of 2 keer per jaar op controle zonder enge en gekke dingen met een gerust hart.

Ga jij met regelmaat naar de tandarts?

4 thoughts on “Na ruim 1,5 jaar weer naar de tandarts

  1. Ik moet zeggen dat ik ook bang ben voor de tandarts en kaakchirurgen. Ze hadden mijn verstandskiezen zo hardnekkig eruit getrokken dat mijn kaak uit de kom schoot en ik er een slijtage aan heb overgehouden. Tot op de dag van vandaag ben ik bezig met manueel therapeuten om de kAak terug te laten schuiven op zijn plek helaas niet gelukt. Toen ben ik 2x tandarts verwisseld. Met angst in mijn hart ga ik naar hun toe. Maar deze tandarts is een schat! Misschien kom ik gauw van mijn angsten af.

  2. Ik snap de angst helemaal! Ik ben al 4 jaar niet geweest geloof ik. Niet dat ik echt ergens last van heb. Ik poets redelijk goed, en heb onwijs sterke tanden, godzijdank. Maar ik ga wel opzoek naar een tandarts speciaal voor mensen met angst voor de tandarts. En waarschijnlijk valdispert extra sterk rust of de extra sterk spanning (of hoe ze ook precies heten) vooraf nemen. Ben namelijk bang dat ik ook nog 2 verstandskiezen moet laten trekken, en de vorige x was dat toch best traumatisch. En dat m’n vriend toen hij z’n verstandskiezen moest laten trekken flauw viel (om de spanning van de verdoving trouwens) helpt mij ook niet…. Maar je kan het!

    1. ja dat snap ik helemaal, ik heb ook aangegeven inderdaad door de spanning de verdoving vorige keer ook niet werkte bij mij dus ik ben heel benieuwd… maar komt vast goed. Ik hoop dat je snel een goede kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *