Tijd om te ontspullen! (declutteren)

Je leest het steeds vaker, declutteren of te wel ontspullen zoals ze het in het Nederlands graag noemen. Nagaan welke spullen je wel en niet nodig hebt of waar je blij van word. Zodra ik het zie op youtube of tiktok word ik gelijk aangestoken en wil ik ook beginnen en dat is wel echt nodig, nu zal ik niet zeggen dat het hier een vol hok is, maar er zijn altijd wel kastjes, lades of kamers die de nodige aandacht kunnen gebruiken en daar ga ik nu mee starten!

We zijn langzaam eigenlijk al begonnen, pas hebben we de berging helemaal uitgezocht en de eerste ronde is uitgezocht en ik zeg hierbij eerste ronde, omdat er ook nog spullen staan waar ik nu nog geen afstand van heb kunnen doen en dat is oke! Tussendoor ben ik hier in huis ook al langzaam wat aan het doen geweest, maar het blijf op 1 of andere manier toch weer een beetje volstromen, want ik vind het ook leuk om nieuwe dingetjes te kopen en ik ben best makkelijk te influencen haha dus als ik iets zie denk ik, ja dat wil ik ook wel!

De echte hotspots zoals de slaapkamer, de logeer/hobby/computer/zooi kamer haha die moet echt nodig goed uitgezocht worden, maar ook lades en kastjes en ook de keuken die weer wat aandacht kan gebruiken.

J. stoort zich er vaak niet aan en dat is prima 😉 die word soms door mij aangestoken en gaat hij ook ineens spullen uitzoeken of komt helpen en die vind het vaak ook prima als ik wat schuif met decoratie in huis dus dat is wel prettig haha, ook raak ik verder zijn lades en kastjes niet aan, zijn kledingkast moet hij zelf doen (heeft hij pas gedaan trouwens), maar ook in het dressoir heeft hij net als ik een kastje en lades waar spullen van hem liggen en zo zijn er nog wel plekken waar zijn dingetjes liggen en dat is helemaal goed, daar zorgt hij zelf voor. Spullen van samen dat overleg ik of het weg kan en of hij het misschien nog wil houden en anders gaat het weg (lees, naar de kringloop of familie)

Dus al met al word het weer tijd om eens met een kritische blik door de spulletjes heen te gaan om zo weer een beetje orde te krijgen en zodat het over het algemeen ook weer goed is bij te houden met opruimen en schoonmaken. Ik ga proberen alle ruimtes in huis aan te pakken en een geluk is dat het huis niet zo heel groot is, maar sommige ruimtes wel veel tijd in beslag gaan nemen ben ik bang, want soms vraag ik mij af waar ik alles laat LOL! Wish me luck hihi en uiteraard houd ik jullie tussendoor op de hoogte hoe het gaat.

Heb jij jouw huis / kamer wel eens goed `ontspult/ge-declutterd` ?

Liefs,
Patricia

2 thoughts on “Tijd om te ontspullen! (declutteren)

  1. Toevallig hebben we pas de schuur helemaal leeg gehaald en alles uitgezocht. Nu hebben we weer ruimte daar. De schuur zelf is al niet zo groot, dus het was nodig ook. Blij dat we het hebben gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *