Mijn diamond painting tools

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe hobby ontdekt, eentje die ik eerder geprobeerd had, maar toen de rust niet voor had! Mijn schoonmoeder kwam met een half afgemaakte diamond painting van iemand met de vraag of ik die wilde afmaken! En daarna ben ik eigenlijk niet meer gestopt!

Ik ben inmiddels aan mijn 6de painting bezig, de voornamelijkste maat die ik maak is 40x50cm deze is voor mij leuk om te maken, duurt niet al te lang en details zijn nog mooi zichtbaar! Ik probeer elke avond een uurtje te painten als het lukt en als we in het weekend niet weg hoeven dan pak ik het erbij wanneer ik zin heb, het blijft natuurlijk een hobby!

Vaak zit er bij een painting een setje bij met een pen, wax en een bakje voor de steentjes.

Maar wat gebruik ik nu zo standaard als ik aan de hobby ga!
– Koffer met potjes, hierin sorteer ik de steentjes. Ik gebruik eigenlijk altijd ronde steentjes omdat ik het resultaat van vierkante niet mooi eruit vind zien
– Bakpapier, dit gebruik ik zodat ik makkelijker stukjes kan uitsnijden om niet steeds het hele folie eraf te hoeven trekken, zo blijft de plak laag beschermd.
– Painting pen, de standaard die erbij zitten vind ik niet zo fijn, dus ik heb een wat grovere aangeschaft, deze ligt wat fijner in de hand
– A3 lightpad, om zo de tekentjes en cijfertjes beter te kunnen zien en ook in de avond te kunnen painten
– Daglichtlamp
– Wax, bakje, liniaal, mesje, pincet, schaartje, kleine trechter

Ik koop mijn paintings het meest gewoon via Wish omdat ze daar gewoon een stuk goedkoper zijn en ook al moet je er dan een weekje of 3 op wachten, dat heb ik er dan wel voor over. Ook mijn pen en koffer komen hier vandaan. De lightpad en lamp komen van Action.

Ik vind het erg leuk om te doen en zeker omdat je via Wish na mijn mening een hoop verschillende afbeeldingen kan vinden is er voor ieder wat wils. De meeste van de paintings die ik heb liggen komen van FIYO Diamond Painting via Wish dus. Ik merk dat ik er op dit moment erg van kan ontspannen en lekker dus even alles van me af kan zetten!

Als je vragen hebt over iets let me know en dan zal ik je proberen verder te helpen, via TikTok maak ik regelmatig filmpjes als ik weer en painting af heb of als ik een nieuwe opstart dus als je dat leuk vind kun je mij zeker daar volgen!

Heb jij een hobby?

Liefs,
Patricia

InstagramFacebookTiktok

One thought on “Mijn diamond painting tools

  1. Ik doe ook diamond painting. Toevallig ga ik bijna aan mijn (bijna) eerste painting met vierkante steentjes beginnen. Persoonlijk vind ik dat wel mooier. Hopelijk vind ik het ook fijn om te maken. Verder fotografeer ik graag, ik heb soms stekjes in de vensterbank staan om plantjes te kweken en ik heb pas naaldvilten/wolschilderen ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *