Wat stond er deze week op tafel #1

Op Instagram had ik gevraagd wat jullie leuk zouden vinden om te lezen hier op de blog en daar kreeg ik reactie op `wat eet je zoal voor inspiratie` nou dat is natuurlijk hartstikke leuk, want zelf ben ik ook altijd op zoek naar variatie want de vraag die elke dag gesteld word `wat eten we vandaag` herkend iedereen denk ik wel. Vanaf nu ga ik op zondag met jullie delen wat wij op de planning hadden en wat het uiteindelijk geworden is.

En ik zeg inderdaad wat wij op de planning hadden, want wij doen elke zaterdag boodschappen en halen dan eigenlijk alles voor de gehele week (tot weer zaterdag) voor het eten, behalve als we een keer tosti eten etc. dan halen we dat de dag zelf even (het brood dan voornamelijk) maar buiten deze planning om hebben we niet altijd zin in wat er op staat, dus eten we of wat anders, draaien we dagen om of het komt voor dat we ineens bij iemand anders eten of we hebben trek en bestellen of halen wat, dus dat is echt per week verschillend. Maar de moeite voor een planning maken doe ik wel altijd in de hoop dat we ons eraan gaan houden haha. Wat ik wel altijd doe is de folders online even doorspitten en kijken wat we nog in de kast hebben en aan de hand daarvan maak ik de weekplanning zodat we en opeten wat er nog ligt en van eventuele acties gebruik kunnen maken.

Wat stond er deze week op de planning:
Za: Chinees afhaal
Zo: Aardappelschijfjes, bonen, kipfilet
Ma: Pizza
Di: Spaghetti
Wo: Aardappelschijfjes, Spinazie, Verse worst
Do: Lasagne
Vrij: Soep met stokbrood

Wat het echt geworden is:
Za: La Cubanita (uiteten met mijn ouders)
Zo: Patat met een kroket
Ma: Soep met Turks breekbrood
Di: Stamppot andijvie met een braadworst
Wo: Pasta met hachevlees en komkommer (dit was een totale mislukking)
Do: Pizza
Vrij: Spaghettie (met schelpjes)

Zoals je ziet kwam er van de planning eigenlijk niks terecht, we hebben wel wat dingen gegeten die er op stonden, maar ook niet alles maar dat is verder ook geen probleem ik vind dat zelf ook altijd wel leuk om te zien achteraf!

Maak jij ook altijd een weekplanning of kijk je per dag wat je eet?

Liefs,
Patricia

3 thoughts on “Wat stond er deze week op tafel #1

  1. Hoi,

    Ik las dat je af wilde vallen. Zelf heb ik ook PCOS en ik weet hoe moeilijk dat is of kan zijn. Jaren geleden ben ik 15 kilo afgevallen (en inmiddels een kindje).

    Maar ik zou echt je voeding nog eens kritisch onder de loep nemen. Als je structureel zo eet is dat absoluut niet gezond en ik snap ook wel dat afvallen dan lastig is. Ik zie ontzettend veel koolhydraten en vette dingen. Probeer meer in te zetten op groenten, magere alternatieven en eiwitten.

  2. Wij doen altijd weekboodschappen, dus we hebben ook een weekplanning qua eten. Alleen doe ik dat niet zo strikt per dag. Meestal kijk ik waar we zin in hebben of wat het eerst op moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *