Weightloss Journey #1-2023

Het is al een tijd geleden dat ik echt goed bezig geweest ben met het afvallen, er is de afgelopen weken/maanden best wel het 1 en ander veranderd en gebeurd wat even een plekje moest krijgen. Maar ik ga er weer voor en pak de draad weer op. Hoe is het deze week verlopen en wat zijn de valkuilen? Ik deel het met je in deze blog.

Op 23 januari dit jaar ben ik weer gestart met Juice Plus, hier ben ik eerder bijna 10kg mee afgevallen en wil dit weer een kans geven. Juice Plus is afvallen met maaltijdshakes en ja ik weet dat dit niet het ideale is voor veel mensen en er zeker bepaalde meningen op staan, maar voor mij is dit voor nu de enige manier. Ik heb van alles geprobeerd tot zelfs aan niet eten toe, diëtiste, andere diëten, maar dat lijkt (mede door mijn PCOS) geen baat te hebben. En doordat dit eerder heeft gewerkt wilde ik het toch een kans geven en omdat ik nu in de middag ook thuis eet is dit voor mij een stuk makkelijker vol te houden om ipv alleen tijdens het ontbijt een shake te nemen ook in de middag deze te nemen zoals staat voorgeschreven.

Hoe ziet mijn`eetschema` er nu uit
Ontbijt: Glas water + JP Shake
Lunch: Glas water + JP Shake die ik vul aan met een banaan en diepvriesfruit
Diner: In de avond eet ik gewoon nog samen met J. dit verschild elke dag en is zeker niet altijd perse even gezond
Tussendoor: Als tussendoor eet ik vaak een appeltje, wat schijfjes komkommer, maar ook gaat er zeker gewoon nog een stukje chocola, chips of wat anders naar binnen en dit is de ene week meer als de andere week, dit ligt er ook maar net aan hoe ik me voel en wat er in het weekend op de planning staat (dit moet wel beperkt gaan worden naar het weekend haha)

Valkuilen
Ik denk dat dit toch zeker wel het snacken tussendoor is en dan vooral als ik even niks te doen heb of als we in de avond lekker op de bank tv kijken, dan gaat al snel het idee komen van `ik moet echt even lekker wat te snacken hebben` wat natuurlijk prima is als dit beperkt word en niet elke avond een gewoonte word dus dat is wel even een puntje van aandacht. En water drinken dit is voor mij echt wel een grote valkuil omdat ik ook gewoon vergeet te drinken of ik gun mezelf er de tijd niet voor! Dus tips zijn daar natuurlijk ook altijd welkom voor.

Sporten
Dat staat op dit moment wel stil, ik maar ook J. hebben daar gewoon op het moment geen energie voor we zijn beide moe van werk, J. is op dit moment ook laat thuis waardoor we laat eten en blij zijn als we even kunnen zitten en bijkomen. Gelukkig beweeg ik op mijn werk genoeg en zit ik thuis ook niet veel stil dus aan beweging kom ik wel, maar het sporten moeten we toch ergens wel weer een keer gaan invoegen in ons ritme, want dat is ook gewoon goed voor de conditie en kracht!

Maar nu het resultaat van deze week, zoals ik zei ben ik sinds 23 januari gestart en de tussenstand is dat ik met afgelopen week -0,8kg op de teller op een totaal van -3,1kg zit in bijna een maand.

Nou ik kan je vertellen ik ben er super blij mee dat er weer een dalende lijn in zit en niet alleen dat ik moet afvallen voor ons kinderwenstraject, maar ook gewoon voor mezelf is het fijn natuurlijk. Zelf merk ik er nog niet veel van uiteraard, maar dat het zakt dat geeft toch wel weer een bepaalde motivatie om toch door te zetten hiermee! Dus op naar volgende week…

Ben jij bezig met een afvaltraject?

Liefs,
Patricia

10 thoughts on “Weightloss Journey #1-2023

  1. Fijn dat dit werkt voor jou.

    Maar als leefstijlcoach sta ik ook niet achter maaltijdshakes (een van de eerste ingrediënten hiervan is vaak suiker – niet goed voor je bloedsuikerspiegel – & het nadeel hiervan is dat als je weer ‘normaal’ gaat eten je helaas vaak weer aankomt). Tevens richten veel diëten zich niet op leefstijlverandering en mindset/zelfliefde.

  2. Wat fijn dat je iets hebt gevonden wat voor jou werkt. Er zijn echt zo vreselijk veel manieren en het internet staat echt bom vol dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik duim voor je het op deze wijze vol kunt houden. Dat er snel wat rust komt waardoor je ook het sporten weer op kunt pakken. Zelf dieet ik niet maar doe wel aan Intermittent Fasting. (niet om af te vallen overigens) Heeft mij al heel veel voordelen opgeleverd. Alleen hierdoor is het al makkelijker om van de suikers en het snacken af te komen. De dips en het gevoel van NU moeten eten zijn compleet verdwenen.

  3. Wat knap van je. Ik ben niet bezig met een afvaltraject. Ik heb momenteel zoveel stress dat de kilo’s er vanzelf af vliegen. Dat is dan weer een voordeel in een verdrietige tijd.

  4. Ik heb zelf dit soort diëten nog nooit geprobeerd, dus kan er ook geen oordeel over vellen. Ik doe momenteel al een tijdje koolhydraat beperkt en merk dat ik daar in ieder geval meer energie van krijg, het afvallen gaat helaas met ups en downs want ik merk toch wel dat koek en chocola mijn grootste valkuilen zijn.

  5. Goed bezig. Ik probeer minstens 1 x per week naar de sportschool te gaan en wil binnenkort beginnen met project gezond. Heb daar goede verhalen over gehoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *