Nieuwe sportschool, nieuwe sportroutine

Vorig jaar juni besloten wij om bij Basic Fit te gaan sporten ook met ons doel op de bruiloft en onze kinderwens. Helaas is deze sportschool bij ons best tegengevallen met als resultaat dat we vaak ook niet gingen. Tegenover onze woning zit ook een sportschool WestCoastGym en na onze bruiloft hebben we besloten om de draad weer op te pakken en sinds een paar weken zitten we nu hier.

Onze mening over Basic Fit
Hier betaal je natuurlijk niet de hoofdprijs en je kan als voordeel bij elke locatie sporten en bij de meeste zelfs 24/7 maar is dat het waard? Wij vinden van niet, helaas is het zeker in onze regio enorm druk wanneer je ook eigenlijk komt en als er een locatie gesloten is merk je dat meteen, want dan zit de locatie waar wij gingen altijd bomvol. Met corona en de afspraken was dat wel iets minder, maar doordat het zo druk is kon je vaak ook niet op die tijdstippen. Ook de begeleiding wat daar dan moet rondlopen, het enige wat ze konden was schoonmaken, zitten, kletsen en alleen de echte fitgirls en boys helpen en naar andere die hulp nodig hadden keken ze niet om en zo zijn er nog wel een aantal redenen waarom we daar weg zijn gegaan. We hebben al een klacht neergelegd, maar tevergeefs helaas.

West Coast Gym
Deze sportschool zit bij ons tegenover we kunnen er dus op de fiets heen dat is een voordeel, er lopen gecertificeerde instructeurs rond, je kan er shakes etc. bestellen en natuurlijk is het abonnement iets duurder en kunnen we niet 24/7 er heen, maar het is wel een heel verschil. De drukte valt heel erg mee (behalve op maandag haha) er zijn groepslessen en mensen die je zodra je bezig bent in de gaten houden en als ze zien dat je iets niet helemaal goed doet dan komen ze je helpen. Staan open voor vragen en je word er serieus genomen. Wij zijn er erg blij mee en proberen zeker 3 keer in de week te gaan op maandag, woensdag en vrijdag. Het is nog een beetje zoeken en soms slaan we een dag over ivm werk of andere dingen. We hebben een nieuw schema wat ik met jullie wil delen, ik probeer hierin elke week het aantal kg bij te houden wat ik kan tillen. Het meeste wat we doen zijn echt de apparaten die er staan een enkele is met gewichten en we zijn nog een beetje zoekende naar alternatieven voor sommige oefeningen ivm blessures.

Maandag
5 minuten loopband opwarmen
4×12 Horizontal Row
4×12 Lateral Raises
3×12 Abdominal Crunch schuin
4×12 Hip trust
4×12 Seated Chest Press
3×12 Preachter Curl Barbell

Woensdag
5 mintuten loopband opwarmen
4×12 Leg press
4×12 Upper Abdominal machine
3×12 Pectoral Machine
3×12 Lat Pull Down
3×12 Schoulder press
3×12 Tricep Extension Seated

Vrijdag
5 minuten loopband opwarmen
4×12 Seated chest Press
4×12 Schoulder Press
3×12 Horizontal Row
3×12 Lying Leg Raises
3×12 Tricep dip
3×12 Flymachine Backwords
3×12 Legcurl

Er zijn bepaalde oefeningen die ik of J. niet goed kunnen doen dus we kijken ook per dag even wat we daarvoor in de plaats kunnen doen en we zoeken echt nog wel iets meer buikoefeningen, maar voor nu lijkt het een goed schema en we hopen natuurlijk ook resultaat te gaan zien komende weken!

Wat zijn jouw favoriete sportoefeningen?

Liefs,
Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *