Onze kinderwens || Letrozol ronde 3

22 april schreef ik dat we eindelijk na maanden (en ik na jaren) groen licht om te starten met ovulatie inductie om hulp te krijgen om onze kinderwens tot vervulling te brengen. Door mijn PCOS heb ik zelf geen eisprong en is er een mogelijkheid om met Letrozol een eisprong op te wekken en zo eventueel een zwangerschap te stimuleren. De eerste en tweede ronde heeft niets gedaan en de derde ronde zit er op hoe is dit gegaan? heeft het gewerkt?

De derde ronde
We zijn gestart met de tweede ronde op 3 juli, toen heb ik 7 dagen lang Provera genomen om een menstruatie op te wekken! Daarna ben ik op de 3de dag dus 17 juli begonnen met een verhoogde dosis Letrozol 5mg (ipv 2,5mg) deze heb ik 5 dagen geslikt en daarna is het eigenlijk afwachten en gemeenschap hebben op bepaalde dagen. 8 Augustus ben ik naar het UMC gereden om bloed te prikken en kijken mijn progesteron was gestegen en ik dus een eisprong heb gehad. Helaas kreeg ik dinsdagochtend een telefoontje dat dit weer niet het geval was, een echte domper want ik had echt wel het gevoel dat deze dosis wel iets had gedaan, maar toch niet. Zo kan je zien hoe je lichaam je voor de gek kan houden.

En nu?
Ik moet voor de zekerheid deze week nog afwachten of er niks gebeurd (ze verwachten van niet) en dan maandag opnieuw een test doen en als die negatief is weer starten met een Provera kuur en gaan we verder met de hoogste dosis Letrozol 7.5mg en dan is het duimen dat deze wel echt wat gaat doen…

Ik durf nog niet verder te denken over wat als deze dosis niks doet, want als ik ga googlen kom ik de meest enge en dure behandelingen tegen dus dat probeer ik niet te doen en hoop te houden op deze dosis.

Eind September begin Oktober zal er weer een nieuwe update komen hoe het met de derde ronde is gelopen! Keep you posted!

Heb jij ervaring met Letrozol?

Liefs,
Patricia

2 thoughts on “Onze kinderwens || Letrozol ronde 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *