Mijn valkuilen in het huishouden

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen, van die dingen in het huishouden waarvan je heel graag wilt dat ze goed verlopen, maar waar op den duur toch weer de klad in komt! Vandaag deel ik mijn valkuilen in het huishouden met me.

* Wasroutine; over het algemeen probeer ik zaterdag en zondag de was weg te werken en dit lukt aardig tot het punt komt als alles gewassen droog is, ja je raad het al dan moet het dus opgevouwen worden en daar schort het bij mij vaak, dan leef ik maandag en dinsdag uit de wasmand en krijg ik woensdag vaak ineens de behoefte om het weg te vouwen (wat er dan nog in de manden zit) en waarbij ik het dus eigenlijk heerlijk vind om de la open te trekken, kleding te kunnen pakken trek ik het nu eerst 2 dagen uit de wasmand oeps!

* De vaat; ook zo`n dingetje, want hoe lekker is het dat je aanrecht zo goed als leeg is als je naar bed gaat en in de ochtend binnen komt? Ja heerlijk tot je op een gegeven moment zo vaak denk o komt zo wel, doe ik morgenochtend wel of doen we vanavond wel… tja dan moet je of afwassen als je spullen nodig hebt, of het schone uit de vaatwasser gaan plukken, mijn ultieme bedoeling is om na het avondeten de vaat te regelen, maar dat lukt nog niet helemaal

* Planten water geven; normaal deed ik dit altijd op zondag, toen is dit verplaatst naar woensdag en daarna gebeurde het vervolgens twee weken niet tot ik mijn plantje op half 7 zag hangen en nu is het de woensdag waarop ze water krijgen haha niet echt een vaste dag dus.

* Een algemeen rondje; ik heb heel lang met lijstjes proberen te werken, maar daar werd ik gestrest van, nu probeer ik het op gevoel te doen, maar ook dat werkt niet echt of zo lijkt het, want ik kom soms ergens in huis en dan denk ik jeetje dat mag wel eens schoongemaakt worden en vervolgens komt hier niks van terecht! Hierin dus nog zoekende in een lijstje of niet!

* Opruimen achter je kont; ook dit is een dingetje. Zodra ik het huis opgeruimd heb en schoon lukt dat wel, maar zodra er dan weer zon avond is waarin we eigenlijk een beetje laks zijn komt de klad erin en ligt de eettafel zo weer vol, de bovenkant van de kledingkast vol, de wastafels in de douche het is soms echt dweilen met de kraan open zal ik maar zeggen

Zoals je ziet zijn er hier aardig wat valkuilen. We doen over het algemeen het het huishouden samen, maar omdat ik woensdag en vrijdag eerder thuis ben probeer ik daarin ook wel wat te doen, maar dat lukt helaas niet altijd en komt het vaak neer op zaterdag of zondag. Puntjes van aandacht en misschien toch eens kijken voor een basis lijstje voor de week zodat ook niet alles op 1 dag hoeft.

Wat is jouw grootste valkuil in het huishouden?

Liefs,
Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *