De kinderwens met PCOS van | Jennifer

Foto door Gustavo Fring via Pexels

Zelf schrijf ik op en af over mijn PCOS en de laatste tijd natuurlijk meer omdat we echt een traject in zijn gegaan. Het leek mij een heel mooi idee om ook andere vrouwen hun kans te geven om hun verhaal te vertellen. Veel vrouwen worden niet begrepen of kunnen hun gedachte hierover niet kwijt en ik wil hun dat platform geven om ook hun stem te laten horen en om andere vrouwen echte verhalen te kunnen laten lezen! Vandaag is het woord aan Jennifer van 29 die in Januari 2021 te horen kreeg dat ze PCOS heeft.

Ik ben Jennifer 23jaar oud uit Hilversum. Mijn vriend is 29 jaar oud en heeft een dochter van 5 uit een eerdere relatie.

ik wou altijd al jong moeder worden dus een half jaar voor mijn diplomering voor mijn verzorgende ig stopte ik met de pil. Maar ik werd niet ongesteld. Dus ik ging na een aantal maanden naar de huisarts, ik kreeg een pilletje dat je lichaam een soort van reset omdat ik al 9/10 jaar de pil slikte. Hierna werd ik 1 keer ongesteld en daarna niks meer. Weer naar de huisarts gegaan en door gestuurd naar de gynaecoloog voor een inwendige echo. Hieruit kwam of cyste of wat anders. Uit verder onderzoek bleek ik pcos te hebben. Dit hoorde ik in januari 2021. Naar de fertiliteitsarts gegaan en eerst gesprekken gekregen en kreeg te horen dat ze me gingen helpen maar ik ook moest laten zien dat ik er wat voor over had (afvallen dus). Ik woog 110kg toen moest ik weer naar de gynaecoloog om een gesprek te hebben over de risico’s bij zwangerschap/bevallen met zoveel overgewicht, maar deze arts was luchtig gelukkig. Ik besloot naar een diëtist gegaan en met kleine aanpassingen begonnen en begon al snel af te vallen. Ik moest 10% afvallen dat is me gelukt voor ik zwanger werd. Ik begon met 50mg clomid. Dit leek aan te slaan na meerdere inwendige echo’s en bloedafnames om te kijken of ik een eisprong had gehad bleek na 6/7maanden dat het niet meer aansloeg. Toen kreeg ik de 100 mg clomid en sloeg deze snel aan. 20 november erachter gekomen dat ik in verwachting ben van onze zoon. Ik ben 1 van de weinige die binnen 10 maanden al zwanger is geworden. Ik ben in het begin van mijn zwangerschap nog 3 kg afgevallen en nu 1kg aangekomen. Ik voel me goed.

geef niet op en blijf vertrouwen hebben in de specialisten en in je lichaam. Heb ook het besef dat als je dit 20 jaar geleden had gehad je misschien helemaal geen specialist er voor had.

Hierbij wil ik Jennifer ontzettend bedanken voor haar verhaal en natuurlijk heel veel succes met je zwangerschap!

Heb jij nog vragen voor Jennifer?

Wil jij ook jouw verhaal vertellen, schroom dan niet om mij een mail te sturen naar info@patriciakleijn.nl of via het contactformulier hierboven. Dit kan ook volledig anoniem uiteraard!

Veel liefs,
Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *