Onze kinderwens – Weer een teleurstelling

Hoe vermoeiend kan het zijn en hoeveel kan een mens nog aan, teleurstelling na teleurstelling lijkt het op dit moment. En beloftes die gedaan worden en dan niet na worden gekomen. Onze wens lijkt nu soms verder weg dan ooit te zijn. We hadden vandaag onze derde afspraak het UMC en die viel tegen.

We waren enorm blij dat we bij het UMC een kans kregen omdat er bij veel ziekenhuizen een BMI grens is en dat zou hier niet zijn, na het intake gesprek is ons beloofd dat we 6 maanden lang medicatie mochten gaan gebruiken om zo de kans op een zwangerschap te hebben. 6 maanden Letrozol werd ons gemeld om het te proberen en als dat niet zou lukken zouden er andere mogelijkheden besproken worden. Eerder in het Haga werden we eigenlijk gelijk na intake en lichamelijk onderzoek weggestuurd met de mededeling, val eerst maar af en kom dan nog maar eens terug. De meeste die mij kennen weten dat ik al jaren tegen mijn gewicht aan het vechten ben en na 10kg te zijn afgevallen lukt het gewoon niet om er meer af te krijgen, maar dat word dus niet meegenomen.

COLA Screening
Ik kreeg in het UMC een zo gehete COLA screening, hierbij meten ze je gewicht, lengte en bloeddruk, krijg je een inwendige echo en prikken ze bloed om van alles en nog wat. Dan ben je in een ziekenhuis dan verwacht je toch wel dat ze een bloeddruk kunnen meten, maar dit lukte dus niet en daardoor ging mijn stress omhoog en word alles nog hoger gemeten. nu ruim 6 weken later hebben we het gesprek gehad waarin we werden beloofd te mogen starten met medicatie.

Niets is minder waar
Maar helaas, de zoveelste teleurstelling stond op de stoep. Bloeddruk is te hoog, ja er kon niet goed gemeten worden dus ga over minimaal een week maar naar de huisarts en laat dan daar je bloeddruk nog eens meten. En je lipide waarde zijn aan de hoge kant (dit is o.a. je cholesterol) Conclusie we starten niet met medicatie en met andere woorden `wee zien je over 3 maanden terug en ga maar afvallen` Een andere conclusie heb ik er niet van kunnen maken en eigenlijk heb ik daarna niet heel veel meer meegekregen van het gesprek behalve dat ik dan nog een gesprek moet aangaan met een gynaecoloog uit het kinderziekenhuis over risico’s etc. maar he ik ben niet van gister en niet op mijn achterhoofd gevallen dat soort scenario’s heb ik zelf ook al uitgezocht. Maar beloof ons dan niet dat we een start gaan maken!

Afvallen, ja ga maar afvallen echt die zin maakt me soms zo ontzettend boos, want je probeert zoveel en pakt alles aan, zet geld in waar nodig en nog word je van het kastje van de muur gestuurd. We sporten 3 a 4 keer in de week, ik heb al een hoop aan mijn voeding gesleuteld en nog is het te merken.

Hoe nu verder
Na het goed samen te hebben besproken en even tot rust te zijn gekomen gaan we het voor nu even parkeren (hoe lastig dit ook zal zijn), 18 juni komt onze bruiloft eraan waar nog wel het een en ander aan gedaan moet worden, dus dat is ook een spannende tijd en gaan we even een plan van aanpak maken hoe we die kilo’s naar beneden kunnen krijgen zodat we na de bruiloft en huwelijksreis ons weer kunnen focussen op onze kinderwens. Tips zijn hierin natuurlijk altijd welkom.

Liefs,
Patricia

Eén gedachte over “Onze kinderwens – Weer een teleurstelling

  1. Dat is zeker balen meid. Denk dat je voor nu even een goede beslissing hebt genomen om je eerst te focussen op je bruiloft. Blijf in die tussentijd gewoon sporten en op je eten letten en daarna weer verder kijken. Heel veel sterkte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *