Mijn nieuwe baan!

Per 1 september heb ik een nieuwe baan en wel bij èèn van de grootste orchideeën kwekerijen van Nederland Ter Laak. Ik had het al een tijdje niet echt naar mijn zin bij mijn andere werk en doordat ik in de ziektewet belandde met mijn schouder werd dat er niet minder op. Eigenlijk totaal onverwachts had ik deze nieuwe baan toch redelijk snel in de pocket!

Ik stuurde eind Mei via Instagram een sollicitatie in met eigenlijk niet in de gedachten dat ik op gesprek mocht komen, aangezien ik bij andere bedrijven het ook had geprobeerd, maar daar de ervaring gewoon ontbrak. Maar tot mijn grote verbazing mocht ik op gesprek komen!

Dat gesprek ging heel erg goed, het voelde erg vertrouwd en ik heb mijn verhaal kunnen doen, en na 1,5u liep ik de deur met toch een goed gevoel weer uit. En toen was het afwachten.

Ik kreeg niet veel later bericht dat ik op een tweede gesprek mocht komen, nou ik kon mijn geluk niet op haha. Dus met veel zenuwen en wat voorbereidingen ging ik weer richting Ter Laak en had ik mijn tweede gesprek, wat veel op het eerste leek en kreeg ik een rondleiding van de leidinggevende daar. Het voelde eigenlijk gelijk al als een fijne plek, waar veel mensen werk en toch kan iedereen zijn eigen ding doen. De vraag of ik moeite had met Poolse werknemers werd mij vaker gesteld, maar zolang ze naar mij normaal doen en ze Engels of Nederlands tegen mij praten vind ik het allang best haha.

En daar kwam het verlossende telefoontje, net toen wij onderweg waren voor onze vakantie dat ik was aangenomen, nou beter dan dat kan een vakantie niet beginnen toch! Na wat heen en weer mailen voor voorwaarden en een datum dat ik zou gaan starten ben ik na de vakantie mijn contract gaan tekenen en 1 september mocht ik dan eindelijk gaan starten!

De eerste volle week zit er nu inmiddels op en ik moet zeggen dat het mij alles mee valt. Natuurlijk heb ik spanningen, want alles is nieuw, de werkzaamheden, maar ook meer personeel en dan ben ik zoeizo altijd een beetje terughoudend. Gelukkig werd ik hartelijk ontvangen, kreeg ik een leuk welkom cadeautje en alles wat ik moest doen werd goed uitgelegd en ik krijg ruim de tijd om vaardigheden te ontwikkelen!

Ik werk maandag t/m donderdag van 7 tot 16:30 en vrijdag van 7 tot 12:30 dus dat zijn flink wat uren, maar ik ben allang blij dat ik weer plezier heb om naar het werk te gaan en mij goed voel en ook lichamelijk gaat het een stuk beter nu dus dat is ook erg fijn! Op naar mooie tijden!

Wat doe jij voor werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *