persoonlijk | Hoeveel komt er nog bij :(

De afgelopen weken zit het niet echt mee en ik dacht ik neem jullie even mee in mijn hersenspinsels van de afgelopen tijd.

ZIEKTEWET

Ik zit nu voor de 4 de week thuis met wat ik eerst dacht een slijmbeursontsteking, maar het blijkt dus een peesontsteking te zijn en ik word langzaam een beetje gek ervan…

Ik mag met deze ontsteking niet te zwaar tillen, niet van de grond of boven mijn hoofd werken, heb wat oefeningen van fysio gekregen en probeer ik in de sportschool ook andere dingen te trainen om toch een beetje actief te blijven, maar verder is de opdracht, rust! En ik kan je zeggen, zo een weekje is te doen, maar het begint me nu wel een beetje op te dringen..

Het probleem bij mij is als ik thuis zit, alleen en met niet teveel te doen ga ik in mijn hoofd zitten, dan ga je zitten malen en piekeren en lijkt alles te groot te zijn!

Daarnaast komt natuurlijk dat je in de ziektewet niet je volledige salaris krijgt dus het is ook nog eens een stap financieel terug doen, dit terwijl we nu alles goed kunnen gebruiken en er verschillende plannen waren en zijn…

AFVALLEN

Ook dit is iets wat me volledig tegen staat op het moment, we sporten 3 keer in de week, ik eet eigenlijk wel gezond, hier en daar wel wat snacks tussendoor, maar dat moet kunnen en ook gezien het feit dat die sportmomenten er zijn, zou er toch verschil moeten komen op de weegschaal. Ook als ik mensen aanspreek voor hulp moet er altijd geld verdiend worden en kan niemand echt vrijblijvend eens helpen en kijken waar het anders kan of moet en dat frustreert me behoorlijk! En ik snap er is google, maar soms heb je het gewoon even 1 op 1 nodig

Ik roei met de riemen die ik heb, maar ik merk wel hoe langer ik thuis zit, hoe lastiger ik het vind om positief te blijven! Weer een week voor de boeg waarin ik weinig kan doen en dus echt mezelf moet blijven aansporen om uit bed te komen en gewoon een soort van routine te houden. En natuurlijk gebeuren er ook leuke dingen hoor, zoals dat ik een trouwjurk gevonden heb en dat we iets leuks geplant hebben staan voor ons 2 jaar samen zijn, maar ik vind het erg moeilijk soms om het positieve te blijven zien als er teveel gedoe achter elkaar komt.

fingers crossed dat het snel beter gaat worden en er weer licht aan het einde van de tunnel is… en tips zijn altijd welkom!

Hoe kom jij uit dit soort dips?

8 thoughts on “persoonlijk | Hoeveel komt er nog bij :(

 1. wat is dat toch joh 🙁 iedereen zit in een dip, ik zelf ook en heb er nu ook geen zin en kracht voor om er wat voor te doen. maar meestal ga ik lekker fotograferen of mijn huis poetsen.
  sterkte meis x

 2. Sta je zelf vooral toe om eens ‘heel egoïstisch’ eerst aan jezelf te denken, en jezelf een klotetijd toe te staan. Sta jezelf een tijdje toe om eens niets te moeten, maar alleen dingen te doen die je wilt

 3. Ik probeer dingen te doen waar ik vrolijk van word, bepaalde liedjes luisteren, een boek lezen in de zon, kleine dingen. Over het afvallen: een familielid van mij is naar de diëtiste gegaan, de eerste drie keer werd gewoon vergoed vanuit de verzekering dus zou het even nakijken – en dat heeft enorm geholpen. Met een goede planning en motivatie vanuit de diëtiste was er al snel verschil te zien op de weegschaal.

 4. tja soms kom je vlotter in een dip dan eruit….maar er is vast wel iemand te vinden die je een beetje wil helpen!

 5. Soms zijn dingen zoals ze zijn, zwaar klote! En is het lastig om daar uit te komen. Probeer je te omringen met mensen die je inspiratie geven. Die van nature een positieve vibe met zich mee dragen. Vaak krijg je daar een vleug van mee en kan dit net even de duw in de goede richting zijn. Om bv nog even vol te houden of juist door te zetten als je het niet meer ziet zitten. Zelf heb ik geen tips voor je wat dieeten betreft. Maar mijn vriendin had zo’n soort gelijke effect: wel sporten en gezonder eten maar totaal niet afvallen. Toen bleek dat ze de verkeerde samenstellingen had. En zich focuste op gezond eten maar voor bv super actieve sporters. Dus veel pasta’s en aardappelen ed. Door nog wat kritischer te kijken naar bv een “oer”dieet/paleo is het haar gelukt om in een kortere tijd kg en omvang kwijt te raken. Hierdoor voelde ze zich geestelijk en lichamelijk een heel stuk fitter.

  Ik wens je succes met wat je gaat ondernemen. Ik hoop dat er snel een lichtpuntje aan het einde van de tunnel schijnt.

 6. Het enige wat helpt is de situatie accepteren en even toegeven aan het in bed blijven hangen etc. Je wordt vanzelf wakker met hernieuwde energie en positiviteit.

 7. oooh wat is dit allemaal herkenbaar ik zit inmiddels 4 jaar ziek thuis denk ik. Dit begon ook met een peesontsteking inmiddels vele operaties aan mijn handen verder en nog 2 op de planning. Maar hopelijk komt er ooit een dag dat ik weer kan gaan werken want dat mis ik echt enorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *