Clean with me | Het huis visite klaar maken

Je kent het wel, je krijgt visite voor een verjaardag, of gewoon gezellig of compleet onverwachts. Dit zijn de dingen die ik dan zeker doe voordat iemand er is en in het ergste geval kan dat in 10 minuten klaar zijn!

Stap 1
Als eerste doe ik de vaat (of ik vraag J. dit even te doen) bij ons stapelt de vaat nog weleens op op het aanrecht, ook voornamelijk omdat de vaatwasser in het washok staat dus zodra dat weg is scheelt dat al enorm.

Stap 2
Alle losse spullen die zich hebben verzameld, vooral op de eettafel leg ik weg, of ik plaats het op zijn plek en als dat het nog niet heeft leg ik het of in de slaapkamer even op de kledingkast, of het gaat naar de rommelkamer haha

Stap 3
De kattenbak check ik even en als het nodig is verschoon ik hem gelijk even helemaal

Stap 4
De wc haal ik snel even een doekje over en even de wc eend erdoor zodat ook die schoon is (ook dit vraag ik wel eens aan J. zodat ik stap 5 alvast kan doen)

Stap 5
Dan is het tijd om te stofzuigen, als ik weinig tijd heb pak ik de steelstofzuiger en neem het looppad even goed mee, de bank en de stoelen, maar als ik merk dat ik wat langer nog de tijd heb pak ik de normale stofzuiger en stofzuig ik echt even het hele huis gelijk mee

Stap 6
Dweilen, dit maakt het toch even af en geeft het toch een lekker geurtje in huis, dan zetten we de ramen open en de balkondeur en de koude lucht ventilator en dan is het ook zo weer droog. En meestal als ik stofzuig komt J. er met de dweil achteraan zodat je sneller klaar bent!

Dit zijn de stappen die ik neem als ik dus visite krijg, geplant of ongepland zo ziet het huis er snel spik en span uit! Ik merk nu ik in een appartement woon (i.p.v. een eengezinswoning) dat het bijhouden makkelijker is en hoewel we wel dagen hebben als we het druk hebben of weinig energie dat het wat opstapelt het zo weer opgeruimd is zeker als we het even samen doen en dat voelt wel goed!

Wat doe jij zoeizo als je (onverwachts) visite krijgt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *