Vakantie juni 2021 – Deel 1

De vakantie is weer voorbij ik ben vandaag weer aan het werk na twee weken lekker doen wat we zelf willen. We zijn natuurlijk een weekje ook weggeweest en vandaag deel ik de eerste helft met je.

Vrijdag 11 juni
Vandaag was de aankomst dag en na ruim drie uur rijden waren we blij dat we er waren. Het was gelukkig aardig weer en ons huisje was al klaar, dus we konden er gelijk in… Al met al een lekker huisje moet ik zeggen, maar voor zes man is het denk ik wel wat benauwd zeker boven. De receptie was heel de week geopend dus dat is ook altijd wel fijn, verder was het netjes schoon en kon de vakantie beginnen. We zijn gelijk even naar het dorp gegaan, waarbij het Berend Botje gevonden hadden en lekker poffertjes aten als avondeten…

Zaterdag 12 juni
Vandaag staat een bezoekje aan het gevangenismuseum op de planning, we ontbijten eerst even bij Liever Anders en gaan dan richting Veenhuizen. Op zich was het een interessant museum, maar we vonden het jammer dat er niet meer van vroeger te zien was in een gevangenis zelf, we hebben nu alleen wat kamers gezien, maar verder niet echt dat was wel jammer (hier moet je overigens ook nog eens extra entree voor betalen) Daarna gaan we wat lunchen en slaan we een balletje op de midgetgolf daar. Als afsluiting van de dag eten we bij het restaurant op het park en ik moet zeggen, dat het eten daar echt top is!

Zondag 13 juni
J. begon zijn dag met vissen, waarbij hij beet had (helaas wel gewond) en we zagen echt een reuze vis haha (een snoek) Daarna gingen we op pad om het voormalig kamp Westerbork te bezoeken, nadat we de tentoonstelling hadden gezien was het ruim 2,5km lopen (en dus ook weer terug) Ik vond het commandant huis erg indrukwekkend en ook de steentjes en de trein, ik had het mooier gevonden als er misschien nog meer van toen had gestaan (helaas is dit allemaal afgebroken) ik kon nu maar weinig voorstelling maken, van hoe het leven daar echt was. Bijna terug op het park hebben we nog twee hunebedden gevonden.

Maandag 14 juni
Al jaren wil ik graag naar Pieter Buren, de zeehonden crech waar zoveel over gepraat word. Daar aankomende hebben we vier pups gezien die ook ineens zonder waarschuwing in het donker werden gezet, dus je zag helemaal niks. Er was een kleine tentoonstelling en buiten zat een zielig zeehondje alleen in een bak, het viel echt wel tegen moet ik zeggen en we waren niet de enige, ik ben blij dat we hier niet heel ver voor hoefde te rijden, maar een beetje zonde van het entreegeld was het wel. We zijn daarna naar Groningen gegaan, maar omdat het daar zo druk was en warm hebben we wat gegeten bij de drie gezusters en zijn we daarna weer lekker terug naar het huisje gegaan… Een beetje een verloren dag helaas.

Dit was de eerste helft van de vakantie, opzich een paar leuke dagen gehad, vooral Westerbork vond vooral J. interessant morgen, de andere dagen dus Stay Tuned!

Ben jij wel eens bij Pieter Buren geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *