Clean with me | Voorjaarsschoonmaak | Badkamer + Toilet

Het is tijd voor een nieuwe clean with me en we zijn nog steeds bezig met de voorjaarsschoonmaak. Deze week is de badkamer en toilet aan de beurt. Bij veel mensen zijn deze ruimtes apart (zoals hier) maar er zijn ook huizen waarbij deze samen zijn gevoegd.

Mocht dit het geval zijn dan kun je de toilet stappen zetten als laatste stap. Wij hebben een gemiddeld grote badkamer, met een dubbele wastafel en een douchecabine, daarnaast hebben we een apart toilet met een wastafeltje dus het gemiddelde denk ik zo. Ik ben begin met de badkamer

Stap 1
Als eerste zorg ik dat alles is opgeruimd, spullen die er niet horen die verplaats ik even buiten de badkamer in een wasmand zodat dat uit de weg is.

Stap 2
De was, hier verzameld een hoop was. Dit doe ik allemaal in de wasmand net als het kleedje op de grond en dit breng ik bij de wasmachine zodat ik dat daar kan uitzoeken later.

Stap 3
Als eerste maak ik het kastje schoon waar de handdoeken op liggen en de voorraad staat van shampoos etc. Ik haal hier gelijk een doekje over en dan is dat weer schoon.

Stap 4
De douchecabine, hier haal ik eerst alle producten uit, dan spuit ik het in met ontkalker, terwijl dit intrekt maak ik het putje even goed schoon en spuit ik de wanden in. Als dit even is ingetrokken dan ga ik er met een zachte spons overheen en spoel ik het af met lauw water. Daarna plaats ik alle spulletjes weer terug nadat ik ze heb afgenomen

Stap 5
De wastafel, wij hebben een dubbele wastafel en ik haal alles wat bovenop staat eraf en leg het in de wasbak, ik neem de spiegel af en de wastafel en daarna plaats ik de spulletjes weer terug waar ze stonden en kijk gelijk even of ik dingen moet aanvullen zoals watjes etc. De lades doen we zelf. J. zorgt voor zijn inhoud en ik het mijne.

Stap 6
Als laatste in deze ruimte haal ik de stofzuiger erdoor en de dweil en dan is deze ruimte weer lekker fris.

Stap 7
Dan is het toilet aan de beurt, deze is bij ons apart zoals ik al zei. Ook hier haal ik eerst alles eruit en zet dat even buiten de ruimte, dan haal ik overal een doekje over en als laatst over het toilet

Stap 8
Ik maak de wanden van het toilet, de vloer en de deur ook even goed schoon, Minoes heeft namelijk de neiging om met ons mee naar het toilet te gaan dus er ligt nogal eens haar haha.

Stap 9
De laatste stap is om ook daar alles te stofzuigen, dweilen en alles weer op zijn plekje te zetten, schoon handdoekje, schoon wc blokje erin etc.

En zo zijn deze twee ruimtes weer heerlijk aangepakt en kunnen we er weer even tegenaan.

Je kan hier ook de voorjaarsschoonmaak vinden van de keuken, slaapkamer en woonkamer.

Geef jij de badkamer en toilet vaak een grote beurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *