Voorjaarsschoonmaak | De woonkamer

deze foto is van toen we net hier waren ingetrokken 2 jaar geleden!

Vorige week nam ik je mee hoe ik de keuken een grote schoonmaak geef tijdens een voorjaarsschoonmaak. Deze week is het de beurt aan de woonkamer.

Onze woonkamer is niet zo groot en houden we aardig bij gelukkig, want dat scheelt enorm in het proces.

Stap 1
Als eerst ruim ik alle losse rommel op die rondzwerft, ik maak de woonkamer dus visite klaar zoals ik dat altijd noem haha. En ook kijk ik even kritisch of kastjes of plankjes niet te vol staan na mijn zin en dat haal ik dan ook gelijk weg, het handigst is natuurlijk om in ieder geval 2 dozen te hebben waarin je spulletjes kan doen voor bijvoorbeeld de rommelmarkt of verkoop en een doos of zak voor spulletjes die weggegooid kunnen worden.

Stap 2
Hierna is het tijd om eventuele kastjes en laadjes aan de binnenkant te reorganiseren, even goed kijken wat je wilt houden, wat weg kan of naar een andere plek verhuisd moet worden! Echt even goed kritisch door de spulletjes heen.

Stap 3
De meubels afnemen, en begin dan met de lampen, de hoekjes van het plafond en zo naar beneden werken.

Stap 4
De ramen zemen van binnen en buiten, ook deze horen natuurlijk bij de woonkamer. Sommige mensen vinden het fijn om het hele huis in 1 keer te doen, maar met een voorjaarsschoonmaak vind ik het wel fijn om het per vertrek te doen.

Stap 5
De plantjes water geven, bij ons krijgen ze 1 a 2 keer in de week water (sommige hebben wat meer nodig) dus deze krijgen ook lekker weer even water, dit is ook het juiste moment om eventuele planten onder de douche te zetten en lekker het stof van de bladeren te halen.

Stap 6
Stofzuigen en dweilen dat is hier de laatste stap en zo is de hele woonkamer weer heerlijk opgeruimd en fris!

Zoals ik hierboven al zei de woonkamer is hier niet zo groot en wij hebben onze lades een beetje verdeeld en hebben zelfs nog lege lades haha, dus dat werkt wel makkelijk en daardoor ben je ook wat sneller klaar dan dat je bijvoorbeeld een hele grote woonkamer hebt met veel tierelantijntjes enzo.

Hoe vaak zeem jij je ramen het liefst?

One thought on “Voorjaarsschoonmaak | De woonkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *