6 x wat te doen tijdens quarantaine

Daar zit ik dan met mijn goede gedrag, minimaal 5 dagen in quarantaine. Mijn zus en zwager zijn beide positief getest op Covid_19 en aangezien wij zaterdag met hun waren zijn we de sjaak. Gelukkig heeft J. een sneltest via zijn werk kunnen doen en was hij negatief, maar zolang je geen klachten hebt krijg je niet zomaar een sneltest en moet ik tot donderdag binnen blijven en dan zelf testen. Maar wat te doen als je verplicht binnen zit, ik geef je wat tips!

Op zich vind ik het niet heel erg om thuis te zitten, maar als je je gewoon goed voelt en vrij bent wil je wel eens naar buiten, even naar de winkels of wat dan ook en dat gaat dus nu ook niet! Jezelf bezig houden is dan voor sommige mensen wel een opgave. En omdat ik zelf eigenlijk altijd wel iets kan verzinnen deel ik dat natuurlijk graag met je.

– Wees creatief
Ga lekker tekenen/kleuren, pak een volwassenkleurboek of print kleurplaten uit, ga zelf kaarten maken, bestel een leuke diamond painting. Zelf ben ik natuurlijk bezig met miniatuur poppenhuisjes, ook die kun je gemakkelijk online bestellen…

– Bloggen
Ga lekker bloggen, start een blog op, spit het achter de schermen even lekker uit, mest de mailbox even uit de tijd heb je er nu voor.

– Series/films kijken
Dit is natuurlijk ook heerlijk, lekker een lange serie met veel seizoenen binchwatchen hoe lekker is dat (zelf kijk ik nu o.a Younger en Greys anatomy), check de nieuwe films op Netflix of Videoland er is genoeg te zoen

– Schoonmaken/opruimen
Nu is heerlijk de tijd om dat kastje op te ruimen, je slaapkamer te reorganiseren, word je gek van je volle lades? Pak ze lekker aan, is je kledingkast een bende? Duik hier in om het weer netjes te maken.

– Gamen
Zelf vind ik het soms ook heerlijk om even gedachteloos de Sims aan te zetten en daar mezelf mee bezig te houden, maar vind je het fijn om andere games te doen, niemand die het je nu kan verbieden haha

– Ontspannen
Wat dacht je van een lekker maskertje, voetenbadje, manicure, pedicure even heerlijk ontspannen met wat te snacken erbij dat is vast genieten.

Zoals je ziet er zijn genoeg dingen die je kan doen tijdens een quarantaine, leuk is natuurlijk anders, maar we moeten er wat van zien te maken. En wil je lekker vervelen? Dat kan natuurlijk altijd haha.

Heb jij nog leuke tips voor een thuisquarantaine?

2 thoughts on “6 x wat te doen tijdens quarantaine

  1. Mijn quarantaine is inmiddels ruim een jaar geleden en toen heb ik ook veel gelezen en gepuzzeld. En het was prachtig weer, dus lekker in de tuin gezeten. Iedereen dacht dat ik op vakantie was geweest, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *