Fotorapportage `Spookstad Doel` in België

Al jaren wil ik heel graag naar het (spook) stadje Doel in België om hier foto’s te maken. Dit stadje is al jaren bijna verlaten omdat ze er het havengebied wilde uitbreiden en veel mensen hebben toen hun huis verkocht, maar er zijn nu nog zon 6 huizen bewoond (als we goed geteld hebben) daar staan ook bordjes in het raam. We zijn hier vorige week geweest en ik wil jullie meenemen d.m.v fotos hoe het er nu bij staat.

Je kon voorheen in veel huizen binnen kijken, maar door de jaren heen zijn deze afgetimmerd en dicht gemaakt met platen, ook voor de veiligheid omdat sommige huizen echt serieus op instorten staan. Er zijn nog wel een paar huizen waar je met veel moeite binnen kan komen, maar dan is het echt uitkijken waar je loopt! Ook hangen er door de hele stad camera`s omdat er natuurlijk altijd mensen zijn die dingen gaan doen wat niet de bedoeling is en er rijd regelmatig politie door de wijkjes heen (deze hebben wij niet gezien maar de camera’s wel)

Heel bizar om te zien dat het eigenlijk gewone woningen zijn waar we zelf in wonen hoe die zijn over genomen door de natuur. Kijk mee en laat je meeslepen met de tijd!

Het was echt wel heel indrukwekkend om hier rond te lopen, we hebben ons hier zeker wel ruim 3 uur bezig kunnen houden en gelukkig was het niet te druk, want ik las op facebook dat het soms erg druk kan zijn en dan is het natuurlijk ook geen pretje om daar rond te lopen, maar ik kan mij voorstellen ook voor de mensen die daar nog wonen dat zij dat ook niet echt heel fijn vinden.

Ik ben in ieder geval blij dat we zijn geweest en dit hebben kunnen vastleggen, de plannen zijn er dat Doel opnieuw word opgebouwd dus ik zal dan heel benieuwd zijn wanneer en hoe dit er dan uit zal gaan zien in de toekomst!

Ben jij wel eens in Doel geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *