Reigerorchidee Habenaria radiata zelf kweken!

De orchidee is mijn favoriete kamerplant, de verschillende kleuren, soorten, maten het is echt een toppertje. Zelf heb ik er nu 4 in mijn raam staan (waarvan 2 van mijn schoonmoeder) en ze doen het echt top, vol in de bloei en dat met gewoon 1x per week water geven en verder zo min mogelijk. Nu kwam ik via Facebook een soort tegen en dat moet ik gewoon proberen.

De witte reigerorchidee (Habenaria) is familie van de orchideeën en dat is goed te zien! We kennen de plant ook wel als witte vogelbloem of tuinorchidee. Wij noemen het de blikvanger in de tuin. Plant de bollen in het voorjaar. De bloemen bloeien in de zomer.

Ik kocht bij bakker.com een zakje waarin 3 bolletjes zitten, omdat er ruimte van 10cm tussen moet zitten heb ik er in elke pot 1 gedaan om het de ruimte te geven. Ik ben echt super benieuwd of dit gaat werken, de grond vochtig houden is belangrijk, ik heb ze naast de andere in het raam gezet misschien kunnen ze elkaar aanmoedigen hahah (geintje) ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen!

Heb jij weleens een orchidee zelf gekweekt?

3 thoughts on “Reigerorchidee Habenaria radiata zelf kweken!

  1. Ik heb ok 5 weken geleden de reiger Orchidee 5 stuks ook bij Bakker besteld. in een pot de bolletjes in aarde gezet .Er zijn nu 2 blaadjes aan de plant gekomen. Mijn vraag is ,of het buiten mag staan op de tuintafel.
    Op facebook heb ik de foto s laten zien. .STAAN ER NOG OP
    Vriendelijke groet .Bernardine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *