Onze kinderwens #3 – De uitslagen

Om onze kinderwens in vervulling te laten gaan i.v.m. mijn PCOS hebben wij de stap gezet om hulp te zoeken, we nemen je mee in ons traject om andere te helpen, maar ook voor onszelf natuurlijk! Vandaag (vrijdag 9 april) was onze 3de afspraak, de uitslagen van de onderzoeken die we gehad hebben.

Om 10 uur hadden we een afspraak, we hebben afgelopen week wat onderzoeken gehad, ik moest bloed prikken en J. moest ook zijn bijdrage leveren.

Met alle geluk is alles in orde, ik had wel iets hogere insuline, maar verder zag alles er goed uit dus gelukkig niks mis met mijn schildklier (waar ik wel bang voor was), suiker of andere zorgen en ook bij J. was alles in orde. Een opluchting want dat scheelt natuurlijk weer allemaal.

En nu?
Eigenlijk is er voor nu maar behandelplan. Afvallen, ik moet 10% van mijn huidige gewicht kwijtraken. Dit kan betekenen dat een zwangerschap op een natuurlijke wijze kan ontstaan, maar dan kom ik ook in aanmerking voor medicatie (die nu niets zou doen na zeggen)

Ik moet zeggen dat nieuws viel niet mee, ik ben natuurlijk al jaren bezig met mijn gewicht en het wil er gewoon niet af en de moed zakt me daardoor wel behoorlijk in mijn schoenen. Zou het dan ooit nog gaan gebeuren, wat als het gewicht niet wil zeggen wat dan?? Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken en waar geen antwoord op komt nu als behalve, er moet 10% af anders kun je geen medicatie krijgen :(. Nu heb ik een doorverwijzing gekregen naar een diëtist, dus om dat een kans te geven ga ik daar een eerste gesprek bij inplannen en dan even zien wat daar van komt. En natuurlijk zelf op blijven letten en een soort van plan maken. Gelukkig staat J. volledig achter mij dus dat helpt wel, maar makkelijk zal het niet worden. Voor nu laat ik het heel even los (voor zover dat kan) om weer even op adem en kracht te komen om er weer volledig voor te gaan!

Over een half jaar moeten we terug komen om te zien hoe het gaat dus dan hoop ik toch wel een eindje te zijn met dat gewicht en wie weet nog meer beter nieuws!

Heb jij tips voor afvallen met PCOS?

2 thoughts on “Onze kinderwens #3 – De uitslagen

  1. Heel veel sterkte in alles, afvallen valt niet mee weet er alles van, maar ik heb 4 kinderen mogen ontvangen ondanks pcos, wens je alle goeds voor de toekomst en hoop dat jullie wens in vervulling mag gaanveel liefs Alie Grinwis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *