Onze kinderwens #2 – Het eerste ziekenhuis bezoek

Om onze kinderwens in vervulling te laten gaan i.v.m. mijn PCOS hebben wij de stap gezet om hulp te zoeken, we nemen je mee in ons traject om andere te helpen, maar ook voor onszelf natuurlijk!
Vandaag was het zover, onze eerste afspraak bij het HAGA ziekenhuis om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Ik neem je mee hoe dit ging!

We hadden om 9:30 uur een afspraak bij de fertiliteitsarts en na mijn vreugde bleek dit een vrouwelijke arts te zijn gelukkig. Hoe gaat zo`n eerste afspraak en waar kan je een beetje op rekenen?

Standaard vragen
We kregen beide een aantal vragen zoals rook je, drink je, drugsgebruik, maar ook of er erfelijke ziektes in de familie zitten wanneer ik voor het laatst gemenstrueerd had dat soort vragen. Dat stelde niet zo heel veel voor.

Inwendig onderzoek
Vervolgens heb ik een inwendig onderzoek gekregen, hierbij werd ik van te voren gewogen (helaas haha) Eerst keek ze in mijn baarmoeder hoe het eruit zag. 12 blaasjes aan beide kanten, verder zag de baarmoederhals er netjes uit en zag ze dat mijn baarmoederwand wel weer aan het aandikken was. Ik zei ook dat ik elke maand of om de maand wel wel het idee heb dat ik ongesteld moet worden, maar dat er niks komt. Wat wel een goed teken is op zich want dan is er wel werking.
Ook deed ze gelijk een uitstrijkje voor baarmoederhals kanker, dit heb je normaal als je 30 word, maar ik zat toen niet in zo`n fijne situatie dus dat ben ik toen helemaal vergeten.

Eindgesprek
Daarna het eindgesprek, de bedoeling is nu dat ik bloed ga prikken op bepaalde punten zoals suikerziekte, maar ook voor mijn schildklier en nog wat andere standaard dingen. J moet ook zijn bijdrage inleveren voor onderzoek, maar hier verwacht ze verder geen rare dingen (en wij ook niet) En 9 april moeten we weer terug voor de uitslagen en wat het plan gaat worden. Zoeizo moet ik afvallen, maar daar zijn we mee van start gegaan dus ik hoop haar over 4,5 week toch wel trots te kunnen maken en wie weet (wat mogelijk is) dat het langzaam vanzelf allemaal op gang gaat komen en het toch nog spontaan kan gebeuren!

Ik houd jullie weer op de hoogte na 9 april!

* Lees hier ook deel 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *