Verhuis planning!

Verhuizen, ik heb altijd gezegd dat ik niet hier in Stellendam wilde blijven wonen, maar nooit gedacht dat ik naar het Westland zou gaan haha. En ik ga van een eengezinswoning naar een appartement, dus dat brengt ook behoorlijk wat aanpassingen met zich mee. Om niet gek te worden heb ik voor mezelf een grove planning gemaakt en die deel ik graag met je.

Wat kan een mens verzamelen in al die jaren. Ik woon hier nu sinds 2007, sinds begin 2019 woon ik hier alleen en is er al veel weg gegaan met mijn ex. Nu is het tijd voor echt de grote opruiming erdoor, keuzes maken, niet teveel nadenken maar gewoon kiezen, mee, rommelmarkt of weg!

Ik heb drie verdiepingen en een schuur dus het zal niet meevallen dit in 1,5 maand leeg te krijgen maar gelukkig heb ik hulp van moeders en in het weekend mijn vader erbij. J. zorgt ervoor met zijn vader dat onze nieuwe woning klaar word gemaakt (geverfd, de vloer erin etc.) Omdat we echt een nieuwe start willen maken, hebben we ook andere meubels gevonden en gaat alleen de basis mee zoals het witgoed, 2 bureaus, nacht en kledingkasten, de tuinset en twee kasten die ik hier in huis heb. Maar de inhoud moet uitgezocht worden en om niet compleet gek te worden en als een razende overal doorheen te duwen heb ik iets van een planning nodig.

Per 1 mei is mijn huur opgezegd dus dat betekend dat ik ongeever 1,5 maand de tijd heb om dit allemaal te regelen. Het plan is dat ik zaterdag 25 april het huis leeg heb (op eventueel dingen die voor overname komen na)

Woensdag 19 maart – De zolder
Zondag 22 maart – 15 stuks verhuisdozen meenemen van J.
Woensdag 25 maart – De hobbykamer
Week 14 – Slaapkamer
Week 15 – Woonkamer
Week 16 – Keuken
Week 17 – Items die ik dagelijks gebruik + witgoed en meubels overbrengen naar het nieuwe huis.

Dit is een grove schatting, ik pak zoveel mogelijk in wat ik niet dagelijks gebruik dat bewaar ik voor de laatste week, zo heb ik week 18 nog de tijd om eventueel te schuiven als ik in tijdnood kom.

Mijn moeder probeert mij door de weeks zoveel mogelijk te helpen en in het weekend zal mijn vader helpen met de schuur en spullen naar de milieustraat te brengen.

Het worden drukke weken en omdat het op het werk ook onzeker is ivm de Corona situatie zal het behoorlijk wat energie gaan kosten, maar het feit dat er een einddatum is, dat helpt mij wel heel erg. Natuurlijk probeer ik na mijn werk in de avond zoveel mogelijk in te pakken, maar daar moet de energie ook voor zijn.

Ik ga elk weekend naar de woning, dus ik neem zoeizo elk weekend zoveel mogelijk dozen mee die kant al op, dus zoals bijvoorbeeld de kerstspullen en items die van zolder komen die in de berging komen kunnen als eerst mee en dan zo verder.

Ben jij weleens verhuisd? Heb jij tips om het zo goed mogelijk te laten verlopen?

One thought on “Verhuis planning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *