Verstandskies laten trekken!

Eerder schreef ik dat ik na ruim 1.5 jaar weer naar de tandarts was geweest dit kun je hier lezen. Vandaag had ik de laatste afspraak van de rit en dat was de gene waar ik het meest tegen op keek. Mijn verstandskies trekken.

Eerder bij twee andere afspraken werden er twee gaatjes gevuld, dus dat was redelijk te doen want dit had ik al eens eerder laten doen, maar een kies trekken of überhaupt een tand brrr.

Om 8:30 uur had ik de afspraak, ik dacht doe maar lekker vroeg dan ben ik er van af haha. Ik had expres al niet aan het googelen geweest of op youtube gekeken want dat maakt mij alleen maar banger.

Gelukkig heb ik een hele lieve tandarts, dus nadat ik zei dat ik wel echt nerveus was stelde ze me heel erg gerust, eerst twee verdovingen erin, het is mijn verstandskies linksboven deze was rot en afgebroken voor de helft dus hij moest er echt uit.
De twee verdovingsspuiten waren wel het ergst eigenlijk, zeker die spuit in je kaakholte is best gevoelig. Na een minuut of vijf te hebben gewacht en even gepraat met m`n moeder, die had ik mee voor mentale steun haha was de verdoving ingewerkt en kon ze gaan beginnen.

Ze legde uit dat ze eerst even ging voelen of ik geen pijn had en je voelt wel iets maar het doet geen pijn gelukkig en op een gegeven moment terwijl iedereen met elkaar aan het babbelen waren en ik mijn moeder hoorde praten was hij binnen drie minuten eruit gewipt. Ik hoorde het wel wat kraken maar het was eigenlijk al voorbij eer ik er erg in had. Er hoefde geen hechtingen in, ik moest een half uur op een gaasje bijten en daarna was het bloeden al gestopt dus ik hoefde niet nog meer gaasjes te gebruiken die ik uiteraard wel meegekregen had.
Thuis heb ik een paracetamol genomen voor de napijn, rond 10:45 merkte ik dat de verdoving eruit ging, eten en drinken ging wat lastig want ik mocht niet spoelen maar wel lauw eten en drinken, maar dan merk je pas goed met welke kant je echt eet.

Nu ik dit typ is het rond 19:30, heb ik gewoon avond gegeten en 2 keer een setje paracetamol genomen en is het wel te doen, ik voel uiteraard wel dat er een kies uit is, het is wel wat gevoelig en ik ben best wel bang dat het gaat bloeden of zo dus ik ben heel voorzichtig nog, maar ik moet zeggen het is me al met al enorm meegevallen, ook met de napijn of de zwelling etc. Ik neem voor het slapen gaan nog een paracetamol en dan zal het wel aan zijn einde zijn neem ik aan!

Hier nog een foto van de kies, zoals je ziet ziet die er niet gezond meer uit en is het maar goed dat hij eruit is.

De tandarts gaf ook aan trots te zijn dat ik gekomen ben en deze stappen toch heb gezet weer naar een gezond gebit. Alleen aankomende donderdag nog naar de mondhygiëniste om alles lekker schoon te maken en na te kijken en dan zit het er weer op tot april dan gaan de controles voor nu even om de drie maanden dit jaar en daarna als het goed is gewoon 2x per jaar.

Heb jij wel eens een (verstands-) kies of tand moeten laten trekken?

One thought on “Verstandskies laten trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *