Nieuwe AEG stofzuiger

Sommige items in huis wil je liever niet te vaak hoeven aanschaffen. Deze keer is de stofzuiger aan de beurt, mijn oude had al kuren, maar nu is hij helemaal overleden helaas, dan op zoek naar een ander. Ik koos voor een AEG en daar vertel ik je vandaag wat meer over.

Maak kennis met mijn nieuwe vriend, de AEG VX4-1-IW-P stofzuiger. Een hele mond vol zeg dat maar.

Dit is wat ze zelf zeggen over de stofzuiger
De AEG VX4-1-IW-P, is een heerlijke lichte maar efficiënte stofzuiger. Maar zijn prestaties lijden daar niet onder. Met een vermogen van 750 watt garandeert hij perfecte schoonmaak prestaties. En voor je kostbare houten vloer wordt er een parketborstel meegeleverd. Uiteraard ook bijzonder geschikt voor andere harde vloeren. Door zijn geringe gewicht in combinatie met zijn compacte afmeting neemt je ‘m gemakkelijk overal naar toe. De stofzuiger weegt slechts 3,68 kg, wel zo fijn als je de trap wilt schoonmaken. Meubels en kleine accessoires geven onze woningen een huiselijk gevoel, maar maken schoonmaken een stuk moeilijker. Daarom worden er accessoires voor meubels en kieren meegeleverd. De kierenzuiger en meubelzuigmond zijn praktisch onder de klep bevestigd en dus altijd binnen handbereik. Deze stofzuiger wordt geleverd met een in hoogte verstelbare telescopische buis die je zowel horizontaal als verticaal op de stofzuiger kan bevestigen. worden. Hierdoor past deze AEG stofzuiger in de kleinste hoeken.

Bijgeleverde borstels
Dust Pro zuigmond
Parketborstel
Kierenzuigmond,
Meubelborstel

Mijn mening
De stofzuiger ziet er ten eerste echt heel mooi uit, strak wit en zo met het zilver en zwart, ik vind hem echt wel erg mooi.
Ook ben ik blij dat hij dezelfde zakken heeft als mijn oude stofzuiger (daar had ik natuurlijk net nieuwe voor gekocht, zul je altijd zien)
Een lichtgewicht is hij zeker, hij glijd heel makkelijk achter je aan, hij heeft wel iets minder zuigkracht als mijn oude, maar op zich op het laminaat en vinyl, is dat niet heel erg, anders zuigt hij het nog van de vloer dat is ook niet de bedoeling. Op de tweede verdieping heb ik vloerbedekking (wat geen makkelijke is hoor) en daarvoor heeft hij toch net wat te weinig zuigkracht helaas. Gelukkig is mijn plan om daar ook laminaat of vinyl neer te gaan leggen, dat is dan weer een geluk bij ongeluk, maar dat is wel iets waar rekening mee gehouden moet worden is mijn mening. Het snoer is 5m en ik kan er mijn hele benedenverdieping mee doen, dus daar is hij lang genoeg voor, maar dit ligt aan de oppervlakte of je je er aan stoort.
Hij maakt wel een heel stuk minder geluid gelukkig dan mijn oude, dat is echt wel een mooi voordeel.

Dus nog even alles op een rijtje…

Voordelen
– Mooi design
– Lichtgewicht
– Handige opzetstukken erbij
– Laag geluid
– Zuigkracht instelbaar

Nadelen
– Iets te weinig zuigkracht voor moeilijk tapijt
– 5 meter snoer, dit kan een voor en nadeel zijn natuurlijk

Al met al ben ik heel erg blij met deze stofzuiger en ik denk dat alle stofzuigers wel zijn voor en nadelen hebben, maar deze heeft voor mij meer voor dan nadelen gelukkig opgeleverd.

Deze AEG stofzuiger is o.a. hier te koop bij wehkamp voor €119,99

Welke stofzuiger heb jij?

2 thoughts on “Nieuwe AEG stofzuiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *