Een nieuwe vloer in de woonkamer!!

Eigenlijk wil ik al heel lang laminaat in de woonkamer, nu is het dan eindelijk zover. In een plog kon je zien dat ik de vloer was wezen halen met mijn moeder en nu kan ik heugelijk met je delen dat hij erin ligt! Kijk snel verder naar de make-over van mijn woonkamer.

Mijn vader, moeder, zus en schoonzus hadden gezegd, zodra je je laminaat hebt komen wij hem leggen, dus deal! Afgelopen zaterdag (gister) was daar de dag. Ik moest eerst even werken, maar daarna zouden we gaan starten.

Omdat ik natuurlijk al meubels heb en zo is het huis niet leeg, we begonnen aan de rechterkant, waar de bank en de eethoek stond, eerst alles naar links geschoven, vloerbedekking eruit (die inmiddels al sinds 2007 lag dus de lijm was al opgelost) stofzuigen en daar gaan we, ondervloer en de planken erin.

Wat een chaos.. pfoei ik overzie het dan niet meer als het zo`n rommel is, gelukkig heb ik 4 man om mij heen die daar geen last van lijken te hebben dus we gaan gewoon door haha

De eerste baan zit erin

Het loopt aardig, er zijn wat planken die niet helemaal lekker willen klikken, maar over het algemeen is het te doen, de bank kan weer terug naar de kant en ook de eethoek verschuift langzaam weer terug

Kijk ze zitten hoor, het laminaat team hihi

Ja het word wel wat, we zijn al over de helft

Dan het zware gedeelte, de meubels die daar staan zijn erg zwaar (met of zonder inhoud het maakt niet echt uit) ik had mijn Blond servies even op tafel geparkeerd, maar met zijn allen is het gelukt het te verplaatsen…

En dan…. de laatste plank!!!!!

Daarna gaan we alles opruimen, schoonmaken en deel ik samen met mijn zus even de kamer iets anders in zodat bepaalde items mooier tot zijn recht komen

En dan is dit het resultaat… Ik ben er echt super blij mee en dankbaar voor alle hulp van deze dag. We zijn van 9 tot 6 bezig geweest (wel met pauzes ertussen) waren allemaal versleten, maar het eindresultaat is prachtig geworden, al zeg ik zelf. Het enige wat nu nog moet is uitlopen en dan kunnen er nog plintjes op geplakt worden.

Hier nog even twee before foto`s

Het laminaat wat ik gekozen heb is van Leenbakker Euroclick grey oak en kost €4,99 per m2 waarbij er 3m2 in een pak zit.

Wat heb jij in je kamer?

26 thoughts on “Een nieuwe vloer in de woonkamer!!

  1. Wauw wat ziet het er goed uit en wat een verschil met daarvoor zeg, wij hebben ook zo een soort kleur en motief. Hier heeft de man het gedaan ( ik denk met mijn vader samen) die vindt het dus heel leuk om te doen en ik…ik zorg voor de koffie 🙂 Fijn dat je zo veel hulp had want het kan best een werk zijn.

  2. Wij hebben zelf vloerbedekking omdat de ondergrond helaas niet geschikt was voor laminaat, maar in een volgend huis zou ik zeker voor laminaat gaan

  3. Wat een vooruitgang zeg, ooit gelijk een stuk mooier en frisser. Wij hebben net een nieuw huis gekocht en hebben een eiken houten vloer. Daar ben ik zoo blij mee!

  4. Wauw super mooi, zo zie je ook goed wat een verschil een andere vloer kan geven! Laminaat is trouwens zo fijn, makkelijk schoon te houden en op warme zomer dagen zo lekker koel haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *