4 maanden na de break-up! hoe gaat het nu?

Het is nu 4 maanden dat M en ik uit elkaar zijn gegaan, ik krijg wel eens de vraag hoe het gaat dus even tijd voor een persoonlijke update.

Ik moet zeggen, het gaat op dit moment best goed. Ik red het allemaal aardig, op het werk gaat het goed en ik kan daar goed mijn uren draaien om ook financieel zelf rond te komen zonder mijn hand ergens op te houden. Dit is wel iets waar ik erg bang voor was dat dat niet ging lukken, maar tot nu toe lukt het me zeker goed.

Ik ben druk in huis bezig om alle kamers eigen te maken, maar ook ben ik spullen aan het uitzoeken om meer ruimte in zowel het huis als mijn hoofd te krijgen, ook is het gewoon makkelijker bijhouden, nu er meer spullen het huis verlaten. Het gevoel van het is mijn huis heb ik nog niet echt, maar dat komt vast wel. Ik heb heel wat plannen om aan te passen, maar dat kost gewoon tijd en geld ook haha dus stapje voor stapje komt dat er wel.

Geestelijk gaat het met ups en downs, ik heb nu wel geaccepteerd dat ik echt alleen verder moet en dat is oké, maar soms val ik nog wel in een gat als ik alleen thuis ben, op de bank zit en denk tja zou nu toch wel leuk zijn iemand bij me. Maar dat is dan meer het idee samen te zijn met iemand als dat ik M erg mis. Natuurlijk kan dat gevoel van missen na 14 jaar niet zomaar voorbij zijn, maar het heeft wel een plek gekregen waar ik overheen kan stappen als dat gevoel voorbij komt. Vooral als ik een dag extra vrij ben, of in het weekend niet echt een duidelijke planning heb dat dwalen mijn gedachtes wel sneller af, maar ik probeer dan iets te gaan doen zodat dat ook weer weggaat.

Al met al kan ik zeggen dat ik het redelijk goed op een rijtje heb, er blijven wel dingen spoken door mijn hoofd die nog niet echt een plek gevonden hebben, maar ook daar moet ik op vertrouwen dat dat goed komt. Gelukkig kan ik wel op bepaalde mensen bouwen in mijn omgeving die me aan het lachen maken, of wijze raad geven dus dat is fijn. Het feit dat ik laatst nog bij mijn ex schoon familie langs ben geweest en gehoord heb hoe hun erover denken en waar ik bij hun sta heeft me veel goeds gedaan gelukkig.. Ik heb namelijk gemerkt dat er mensen zijn van uit het oog uit het hart waarvan ik het niet had verwacht, maar bij hun is dat gelukkig niet…

Ik kom er wel, het kost even tijd, maar ik leef op het moment van dag tot dag en focus mij echt op werk, familie en mijn huis mijn thuis maken!

Heb jij nog een nuttige tip?

2 thoughts on “4 maanden na de break-up! hoe gaat het nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *