Een wereldkaart aan de muur!


Ik ben constant bezig met de slaapkamer, de ene keer lijkt hij af te zijn en de andere keer denk ik, nee dit wil ik anders of dat! Ik werd benaderd om eens te denken om een wereldkaart aan de muur te hangen! Een mooie toevoegen voor de slaapkamer dacht ik zo.

Stylen ben ik totaal niet goed in, onze slaapkamer is wit met rood en donkergrijs dus het zijn ook niet de aller gangbaarste kleuren zeg maar.
We hebben 3 ladekasten naast elkaar n daarbovenop stond van alles en ik vouw daar ook de was haha.

De wereld hangt nu dus letterlijk in mijn slaapkamer haha ik ben er heel erg blij mee en het maakt de grote kale muur ook zeker af! Schuiven en decoreren blijft denk ik altijd wel aan de gang, maar voor nu ben ik tevreden ๐Ÿ˜‰

De verschillende materialen
Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas doek, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot zโ€™n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten
Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten
Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zoโ€™n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Ik ben wel fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogrammaโ€™s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip.

Zou jij een wereldkaart in je kamer/huis hangen?

*Dit atikel is in samenwerking geschreven
**Het product heb ik mogen ontvangen voor dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *