De zoektocht naar een `nieuwe` auto (deel 2)


Een auto, voor vele is het een luxe, maar voor ons is het echt een must. Mathieu rijd dagelijks 100km heen en weer alleen al voor zijn werk en daarnaast is hier in Stellendam weinig dus ga je al snel ergens anders heen. We hebben op dit moment een auto, maar die gaat het begeven. Vandaag nemen we je mee in onze tweede poging tot proefritten, we vonden een auto waar maar 1 ding een nadeel aan was… kopen we deze? Lees dan snel mee.

We zijn op bezoek bij autobedrijf Smeeing in Soest. Mer dan 600 verschillende auto`s, dan zou je toch denken dat er daar wel iets voor ons tussen zit?

We hadden een afspraak gemaakt om in een Peugeot 308SW een proefrit te doen, dus ergens waren we erg enthousiast gezien de auto redelijk jong was met weinig km op de teller.

Eenmaal aangekomen hebben we een rondje gelopen om te zien wat er allemaal was en daarna gemeld aan de bali.

De auto hadden we al zien staan, maar hij was op slot dus konden niet even gluren haha.

De verkoper haalde hem voor ons en met de blauwe platen erop gaan we op pad. Wat ons eerst opvalt is dat het een erg klein stuur is, wat op zich wel fijn is met rijden, maar wel wennen. En het is een shakelbak dus dat is ook na jaren lang automaat rijden even aanpassen.

Helaas voelde we ons toch niet prettig in de auto, hij was vies van binnen, op de bekleding dus nog de vraag of dat er netjes uit gaat en er zaten wat deukjes aan de buitenkant en vooral het panorama dak van binnen was niet naar onze smaak. Dus we besluiten dat dit hem niet is.

We kijken nog goed rond en komen dan terecht bij deze hybride Toyota Auris Sports. Een hele mooie zuinig wagen, veel ruimte en hij zat heerlijk. (ik heb helaas geen foto`s genomen van de binnenkant)

Het is een zelf opladende auto dus geen stekkers of kasten nodig en het is benzine. De wegenbelasting zou goedkoper zijn dan onze huidige auto en omdat je met stroom rijd is het natuurlijk een stuk zuiniger.

Maar toen, het grootste nadeel en de reden waarop we deze auto moesten afwijzen. Geen trekhaak en geen trekkracht. De hybride auto`s kunnen maar maximaal 350kg aan dat is te vergelijken met en dakkoffer en een fietsendrager anders brand de motor door. Hoe balen was dit aan gezien wij met de vouwwagen op vakantie gaan.

Dus met wat een teleurgesteld gevoel gingen we weg daar. Onderweg terwijl ik naar huis reed, snuffelde Mathieu weer het internet verder af en zagen we weer een mooie auto. Proefrit geboekt bij Nefkens in Bunnik (zelfde bedrijf, andere locatie dan waar we onze huidige auto vandaan hebben)

Op naar de volgende poging! (inmiddels hebben we de proefrit gehad) is dit wel een fijne goede auto voor ons? Je leest het snel!

Lees deel 1 hier

Welke kleur vind jij mooi voor een auto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *