De zoektocht naar een `nieuwe` auto (deel 1)


Een auto, voor vele is het een luxe, maar voor ons is het echt een must. Mathieu rijd dagelijks 100km heen en weer alleen al voor zijn werk en daarnaast is hier in Stellendam weinig dus ga je al snel ergens anders heen. We hebben op dit moment een auto, maar die gaat het begeven. Wat zijn onze wensen etc, ik neem jullie vandaag mee in onze eerste zoektocht.

Een andere auto, dat is niet zo maar iets natuurlijk. Afgezien van de waardes van een auto hebben we ook wel wat punten die we belangrijk vinden aan de auto en ook praktische zaken natuurlijk.

We gaan niet voor een splinternieuwe auto, want daar ligt ons budget gewoon simpelweg niet. We kijken echt naar een tweede hands auto.

We hebben nu een Peugot 307 SW en deze rijden we nu 7 jaar. Het is een fijne auto, maar hij gaat allerlei gebreken krijgen en gezien september zijn keuring er aan zit te komen en we nu al een kleine schatting hebben hoeveel dat ons gaat kosten, gaan we op zoek naar een andere.

Maar wat wil je dan, blijven we bij Peugot, gaat we naar een ander merk kijken?

We houden het eerst eens dichtbij huis en gaan kijken bij de Peugot dealer in Hellevoetsluis, daar werden we super vriendelijk ontvangen. We kijken wat rond en zien wel een mooie, maar gaan dan eerst nog naar Troost auto`s. Daar zagen we eigenlijk niks. Dus terug naar Peugot en daar herkende ze ons gelijk haha.

Mathieu had wel al wat zitten googlen uiteraard en wilde graag een proefrit maken in de Peugot 508 sw uitvoering.
Dat kon geregeld worden, platen erop papieren gedaan en gas erop (omdat we niet hadden gebeld was de auto wat viezig maar dat is niet zo heel erg)

Dit is een Diesel en we kwamen erachter dat deze behoorlijk duur is in wegenbelasting helaas. Zoals je kan zien hierboven is het een hele mooie wagen nog (2014) hij rijd erg soepel (automaat) en allerlei snufjes die we wel mooi vonden, maar de kosten! Dat is iets om over na te denken.

Onze eisen en wensen aan een auto
– Trekhaak (ivm de vouwwagen)
– Zuinig
– Wegenbelasting moet onder de โ‚ฌ200,- blijven
– Station wagen uitvoering (Mathieu wil niet klein rijden haha)
– En hij moet binnen een bepaald budget vallen uiteraard
– Niet ouder dan 2014 met een km onder de 80.000km
– Airco
– Lekker rijden en zitten
– Het oog wil ook wat dus hij moet er nog goed uit zien
– Onze auto willen we inruilen (maar niet gratis zeg maar)

We moeten gewoon het goede gevoel hebben bij de wagen, dat hadden we bij deze nu ook en dat gevoel moeten we bij een andere ook krijgen anders doen we het niet.

In deel twee gaan we verder van huis en gaan we richting Soest, daar rijden we een top wagentje waar helaas 1 nadeel aanzit.

In wat voor auto rijd jij? (of je vriend/vriendin/ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *