Mijn huidige wekelijkse huishoudschema juli 2018

bronfoto
Het huishouden is wel een constante factor, de ene keer loopt het volledig op rolletjes en ik hoef maar een drukke week of weekend te hebben en alles valt weer in het water haha. Ik heb verschillende routines geprobeerd, maar voor nu heb ik denk ik mijn ritme gevonden. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Zoals het ritme nu is daar voel ik me goed bij, soms pas ik hem wat aan als Mathieu nachtdienst heeft bijvoorbeeld dan kan ik niet overdag in de slaapkamer, of stofzuigen (ook al zegt hij van wel haha) en als ik drukke weken, weekenden heb dan wil het wel eens verslonzen, maar het is zo weer op te pakken.

Ik werk op maandag en vrijdag en soms op dinsdag dus op woensdag en donderdag ben ik standaard vrij en heb ik dus tijd om het huishouden te doen.

Woensdag, op deze dag doe ik alles beneden.
– Het toilet
– De kattenbak
– Stoffen
– Stofzuigen
– Dweilen
– Planten verzorgen

Het toilet doe ik wel vaker in de week, maar op woensdag nee ik alles mee, het plankje erboven, het fonteintje etc.

Donderdag is de dag van boven
– Stoffen
– Stofzuigen
– De douche
– De trappen

Boven word bij ons niet heel veel gebruikt, maar de katten zitten ook boven dus stofzuigen is wel nodig.

De was doe ik op zaterdag en zondag en probeer dan alles weg te draaien en te vouwen en op te ruimen, dat is soms nog al een fail haha dan haal ik op donderdag nog de sokken van de kast ipv uit de lade *oeps*

In de weken dat Mathieu nachtdienst heeft dan komt er van de bovenverdieping eigenlijk niet veel, dan probeer ik het op de slaapkamer en de douche netjes te houden, maar schoonmaken neem ik me dan voor dat in de avond te doen, maar daar komt niks van helaas dus dat is nog wel even iets wat erin moet komen, maar dat is ook gewoon hoe te leven met een man die nachtdiensten draait denk ik dan maar hihi.

Ik doe op deze dagen geen uitgebreide uitzoek rondes of echte hele grote schoonmaak dit is echt wat ik doe om het op het zicht opgeruimd en schoon te houden, `visiteklaar` noem ik dit altijd.

Hoe ruim jij wekelijks je kamer/huis op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *