Rust zacht lieve Smookie, we zullen je missen!


Wat doe je als je merkt dat je huisdier veranderd van gedrag, wacht je tot het verbeterd, trek je gelijk aan de bel! Ik denk dat dit bij iedereen anders kan liggen. Wij kwamen voor de tweede keer in deze situatie terecht. Gister zat ik dus met ons konijn Smookie bij de dierenarts!

Smookie is ons dwergkonijntje en hij is ongeveer 3 jaar oud op dit moment. Na verdiepen weten we dat een konijn ongeveer een jaar of 6 a 7 kan worden met uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Normaal als ik hem eten geef dan klimt hij op zijn plateautje in zijn hok en steekt hij al haast zijn kopje in de beker om het voer eruit te halen. Ook is hij gek van gedroogde banaantjes en daar eet hij haast onze vingers bij op.

Dinsdagavond voor ik naar bed ging vulde ik zijn waterfles en gaf ik hem een vol bakje eten net als ik dat normaal ook doe en kwam hij er op af. Ik kwam daarna woensdag uit bed en en met het groeten van alle beestenboel hier zag ik dat hij niet veel gegeten had. Naja kan gebeuren toch? We hebben allemaal wel eens een keer geen trek. Over de gehele dag merkte ik niet heel veel aan hem alleen dat hij vaker in zijn buis ging liggen, maar tegen de avond zag ik dat hij niet echt zijn eten en drinken aanraakte! Daar gaan bij mij dan alarmbellen rinkelen… ik bedoel een beestje moet eten en drinken toch? Ik besluit het even aan te kijken, maar toen ik naar bed wilde gaan was ik er niet gerust op, ik kon hem zo aaien, hij bleef rustig in een hoekje liggen. Nou dat kan met Smookie normaal niet hoor die is de spring in het veld zelve.

s`morgens kwam Mathieu thuis en die zei dat het nog niet goed ging met hem en ook zijn banaantje niet had opgegeten. Oke, genoeg dan is het tijd voor de dierenarts.

Ik wachtte tot 9 uur tot de kliniek open ging en vertelde aan de vrouw mijn verhaal, ze zei dat het niet oke was inderdaad en ik er wel even tussen gestopt kon worden, mocht de toestand verslechteren kon ik meteen langskomen. Maar goed om 9:55 uur naar de dierenarts gereden, netjes in het reismandje gezet (en wonder dat dit in 1 keer goed ging)

Daar zie ik het probleem zei ze, Smookie heeft haakjes aan zijn kiezen en dit zorgt er waarschijnlijk voor dat hij niet zijn mond open en dicht doet omdat dit pijnlijk is en zijn wang en tong open kan halen. Temperatuur was verder goed en ook zijn darmen voelde soepel en niet vol aan! Je hebt op tijd aan de bel getrokken zei ze, je had niet hier het weekend mee moeten door gaan, uhm nee dat was ik zoeizo niet van plan haha.

Hij moet wel onder narcose mevrouw anders kunnen we het niet doen. Ze zei ook dat hij verder mooi en gezond oogde en het ondanks dat het een klein beestje is goed sterk en snel is!

Om even 12 uur kreeg ik een telefoontje dat het helemaal goed is gegaan, hij nu aan het ontwaken is uit de narcose en hij nog wat dwangvoeding krijgt als die goed wakker is. 19 uur kon ik onze Smookie weer ophalen, helaas verliep dit anders, om half 7 belde de dierenarts dat hij wat zwakker werd en ze hem aan een infuus had gedaan en onder een warmte lamp had gelegd. Daarmee zou hij wat extra boost krijgen om op te knappen. Maar toen om half 9 de telefoon weer ging wist ik het al.. foute boel, hij was zo afgezwakt dat hij haast niet meer bewoon en wat gekke tikje kreeg met zijn kop, ze adviseerde om hem in te laten slapen omdat hij wel pijn leek te hebben en hij anders zelf toch de nacht niet zou overleven. Dus samen met Mathieu de beslissing genomen hem toch in te laten slapen hoe moeilijk dat ook is, het is beter voor het beestje.

Wat de dierenarts zei is dat hij waarschijnlijk een leverprobleem aan het ontwikkelen was en dat niet zichtbaar was en verder aangesterkt is door de narcose. Onderzoek zou dat echt moeten uitsluiten maar dat is niet goedkoop en aangezien we hem daar niet mee terug krijgen hebben we dat niet laten doen.

Lieve Smookie we gaan je missen maatje.. R.I.P

3 thoughts on “Rust zacht lieve Smookie, we zullen je missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *