Onze `vaste` kamerplanten in huis!

 
Planten in huis, omdat Mathieu werkt als transporteur van bloemen en planten heb ik regelmatig mooie bossen bloemen in huis of plantjes die worden afgekeurd voor de veiling, maar ook van kwekers die gewoon als aardig een plantje meegeven. Vandaag deel ik je welke planten hier in huis blijvend zijn en die k in leven kan houden haha.

Ik heb niet echt groene vingers dat zal ik als eerste zeggen, naast de bossen gerbera`s, tulpen en andere kleine plantjes hebben we twee planten in huis die blijvend zijn en ik in leven kan houden, want dat is ook belangrijk natuurlijk haha.

* Spathiphyllum
kamerplanten zijn geliefd vanwege hun bloemetjes. Deze witte bloemen lijken op een lepel, vandaar de Nederlandse naam ”Lepelplant”. De Spathiphyllum komt van oorsprong uit het Amazonegebied en is hierdoor gewend aan een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. Hij behoort van origine tot de plantenfamilie van Araceae. Het is een makkelijke en bloeiende kamerplant die het goed doet op een standplaats met minder licht, hiernaast is het onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken.“

We hebben van deze kamerplant twee kleintjes en drie wat grotere maten! Ze zijn makkelijk te houden, want als ze dorst krijgen gaan de bladeren hangen (meestal krijgen ze hier 1 keer per week water) Wat mij wel opvalt is als ze een tijd op dezelfde plaats staan en je gaat ze verplaatsen dat ze of doodgaan of ze worden minder mooi, dus eenmaal neergezet is geplaatst… Het voordeel vind ik ook dat deze niet zo duur zijn in aanschaf en als je een kleine aanschaft wordt hij vanzelf groot.

* Orchide
De Orchidee is de meest bekende sierbloem in Nederland. Deze prachtige plant staat bekend om zijn imposante bloem en kleurendiversiteit. De Orchidee komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië. In de natuur groeit deze plant vooral in bomen, spleten in rosten of op sterke luchtdoorlatende grond, zoals humus. In Nederland is de meest bekende en populaire soort de Orchidee Phalaenopsis. Dit komt vanwege zijn lange en frequente bloei.

Hiervan had ik niet verwacht dat ik deze makkelijk in leven zou kunnen houden. We hebben nu in totaal zes stuks in huis staan en ze doen het perfect, ze krijgen nieuwe knopjes, nieuwe stelen en ze blijven gewoon mooi en in leven! Maar ook als deze eenmaal staat is een verplaatsing niet altijd gegarandeerd dat hij blijft leven is mijn mening. De aanschafprijs is wel iets duurder dan de kamerplant hierboven, maar echt heel duur (lees €9,95 heb je een mooi formaat) vind ik ze niet.

Dit zijn echt de enigste twee planten die het hier in huis doen, ik zou graag nog op de slaapkamer twee spathiphyllum`s willen, maar dan moet ik daar eerst een mooi plekje voor hebben.

Heb jij planten/bloemen in huis of je kamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *