Clean with me – De kerst is weer weg!


In deze nieuwe serie Clean with me, neem ik jullie elke week mee naar iets wat ik ga opruimen, of ik deel tips of eigenschappen die ik mezelf wil gaan aanleren wat betreft het huishouden en het opruimen etc. Deze week was de kerstdecoratie aan de beurt!

Wij zetten onze kerstdecoratie altijd het weekend neer als sinterklaas is geweest, niet omdat we dat nu vieren, maar gewoon omdat ik vind dat eerst het ene weg moet voor er wat nieuws komt.

De kerstversiering is hier altijd wel flink aanwezig, de kerstboom, overal lichtjes en stickers op de ramen, prulletjes op de kasten en planken noem maar op! Het kost me dan vaak ook wel echt een week voor alles een plekje heeft en de dozen van de kerst weer boven staan.

Dit jaar ging het wat rommeliger allemaal en er hebben tijdens de kerst ook nog spullen beneden gestaan, tot het moment kwam dat ik dacht `nou de kerst is haast voorbij laat maar staan komt wel weer`

6 januari dan zijn de drie koningen en dan vind ook Mathieu het goed als de kerst uit huis gaat en wat een opluchting is dat. Ik haal eerst alles van kasten, plankjes, uit en van ramen en dat zet ik dan in het midden van de kamer. Vervolgens haal ik de doos voor de kerstboomballen en dan ga ik de boom leeghalen, lichtjes eruit, de kerststal er van onder.

Daarna gaat alles èèn voor èèn naar boven de overloop op, de huisjes gaan in de doosjes en de losse dingetjes doe ik vaak gewoon in tassen en andere losse doosjes, het is ooit nog de bedoeling om alle kerstspullen goed uit te zoeken en een netjes opbergsysteem hiervoor te vinden.

Daarna heeft Mathieu het van de overloop de zolder op gebracht, het hele weekend zijn we bezig geweest omdat we tussendoor ook nog andere afspraken hadden staan.

Maar jeetje wat een opluchting vind ik het nu alles weer normaal is, ik merk gelijk dat ik het makkelijker vind om dingen gelijk op te ruimen, het netjes te houden en weer in het ritme te komen! Dus kerstspulletjes tot volgend jaar haha

Wanneer ruimen jullie je kerstdecoratie op?

2 thoughts on “Clean with me – De kerst is weer weg!

  1. Vroeger ruimde ik de kerstspullen ook altijd op 6 januari op, tegenwoordig vaak eerder. Ik zet alles overigens pas neer na 18 december. Dat is de verjaardag van mijn zoon en een huis vol visite en kerstversiering samen vind ik niet zo’n goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *