My Weight Loss Journey #1 – De start van 2018


Een nieuw jaar, nieuwe kansen noem maar op.. Ik hoorde ook al meningen, maar waarom in het nieuwe jaar terwijl je ook op andere dagen kunt beginnen met gezond leven.. Klopt, maar ik denk dat een nieuw jaar toch bij veel mensen een nieuwe start kan betekenen. Ook voor mij, het ging de afgelopen weken goed tot de feestdagen kwamen en dat moet (weer) aangepakt worden.ย 

Misschien had je het gelezen, maar in mijn doelen voor dit jaar wil ik 10kg afvallen, dat zou betekenen dus ongeveer 0,8kg per maand. Nu zou je denken nou dat is toch makkelijk te doen, maar niets is minder waar.

Ik heb de aandoening PCOS wat ook een factor is waarbij afvallen moeilijker gaat helaas. Maar ook door die aandoening heb ik een verminderde kans op zwangerschap en aangezien ik wel ooit moeder wil worden moet ik er iets aan gaan doen. De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd aan diรซten, maar niks lijkt echt te werken.

Nee logisch want als het in je hoofd niet om gaat, zal er op langer termijn ook niks afgaan. Ik merkte toen ik de afgelopen maanden goed bezig was dat ook mijn menstruatie op gang kwam (ook een bijwerking van de pcos) maar dit laat weer op zich wachten. Nu is natuurlijk niet alleen dat het gene waardoor het afvallen of gezonder leven in het water is gevallen, ook gewoon door de feestdagen en mijn gebrek aan discipline, dus de teugels moeten weer worden aangetrokken.

Met de feestdagen heb ik eigenlijk nergens op gelet, wat nu resulteert in vermoeidheid, een niet zulk best humeur haha, maar ook het feit dat ik gewoon nergens zin in heb of gewoon de energie niet voor kan opbrengen. Ik merk het eigenlijk altijd gelijk als ik de mist weer in ga, want dan heb ik s`middags de behoefte om een uurtje te liggen ook al heb ik niks gedaan op een dag, of ik heb heel de dag door honger.

Dus vanaf aankomende week ga ik er weer voor, iets meer opletten wat ik eet (echt weer een weekmenu maken) en eens kijken qua beweging, ik beweeg twee keer op mijn werk heel erg veel dus ik wil kijken om daarnaast op woensdag nog iets van een home workout of iets dergelijks te gaan oppakken.

En dit ga ik natuurlijk met jullie delen, hoe ziet mijn weekmenu eruit, wat waren mijn moeilijk momenten, wat moet er anders, elke week een klein doel voor mezelf eraan hangen zodat ik gemotiveerd blijf en natuurlijk jullie, ik kan natuurlijk niet aankomen elke week, met ja sorry maar het ging niet goed volgende week beter..

Tips zijn natuurlijk meer dan welkom, mijn mening wordt echt het avond eten, we lusten beide niet zo heel veel bijzonders dus dat zal best standaard zijn, ook de tussendoortjes en nog maar te spreken over genoeg drinken, maar ik ga mijn best doen.

Doel deze week: Mealplanning
De afgelopen weken heb ik dit niet gedaan en ik merk dan dat ik aan ht eind van de dag moet bedenken wat we gaan eten en zeker mt MAthieu zijn nachtdiensten is dit niet handige dan moet het gewoon optijd klaar gemaakt woden of het wordt al snel een frietje of pizza.. niet goed dus! Dus voor aankomende week wil ik echt mijn ontbijt, lunch en avondeten weer op `papier` gaan zetten, een goed begin is het halve werk denk ik dan maar.

Dus laten we maar gewoon beginnen, morgen komt mijn mealplan voor aankomende week online en volgende week kijk ik terug hoe mijn week is geweest, of ik mij aan het plan heb gehouden en of ik ben afgevallen en natuurlijk komt er een nieuw doel.

Heb jij gezonder leven/afvallen ook op je doelenlijst dit jaar?

2 thoughts on “My Weight Loss Journey #1 – De start van 2018

  1. Succes! Ik ben vorig jaar met Personal Body Plan best een aantal kilo’s kwijt geraakt! Mijn tip is om vooral de zuivel niet te vergeten, ik at op een gegeven moment zo’n 500 gram Optimel, kwark of yoghurt per dag. Dat schoot er bij mij namelijk altijd bij in!

    Ik ben op dit moment zwanger dus afvallen doen we na de zomer weer haha.

    Veel succes, je kunt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *