Clean and Organized Home Challenge!


Op mijn 19 before 2019 gister heb je kunnen lezen dat ik bepaalde ruimtes wil gaan declutteren, ik heb een beetje zitten rond kijken op pinterest en youtube en ik kwam op de clean en organized home challenge van How Jen Does it. Het is een challenge die ze in 2016 heeft opgezet, maar wat maakt het jaartal uit toch? Lees snel verder wat de bedoeling is.

Zelf ben ik altijd iemand die ergens aan begint, dan een hele dag bezig is en daarna volledig overweldigend is en ik nergens geen gat meer in ziet, met als resultaat dat èèn ding netjes is en de rest chaos. Daar wil ik dit jaar verandering in gaan brengen zodat het ten alle tijden netjes is in huis (visite waardig)

Het is echt wel nodig, want de foto hierboven is geen realiteit meer en zeker met al de kerstdecoratie nog in huis is het wel even afzien. Ik wil ook niet gelijk doorslaan dus vandaar mijn keuze tot deze challenge. Op deze manier hoop ik ook geleidelijk de kerstspulletjes op te ruimen in plaats van dat in èèn volle dag te doen.

De bedoeling is om dertien weken lang, elke doordeweekse dag (maandag tot vrijdag) vijftien minuten bezig te zijn aan een taak. Ze heeft dit via haar playlist op youtube (klik hier) allemaal uitgelegd wanneer je wat kan doen. Uiteraard is mijn huis anders dan die van haar en ik dus dingen wel zal aanpassen omdat ik het niet heb etc.

Ik ga dit lijstje bijhouden in mijn bullet journal en ik ben heel benieuwd hoe het zal verlopen! Ik zal tussendoor een update geven hoe het loopt en of het mij bevalt, ondertussen kan ik natuurlijk ook gelijk een schoonmaak ritme/schema gaan ontwikkelen en hoop ik dat die doelen dit jaar voltooid gaan worden.

Week èèn begint ze in de keuken, met het declutteren van het aanrecht, keukenkastjes en de koel/vrieskast.
Zouden jullie het leuk vinden als ik elke week erop terug kom hoe het gaat, of een keer in de maand, let me know..

Doe jij mee aan een soort declutter challenge deze maand?

(ik ben 1 januari gestart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *