Huishoudschema volgen van `Waar is Mam`


bron
Ik vind het moeilijk om een bepaald ritme in het huishouden te krijgen, Mathieu zegt altijd, er wordt geleefd in het huis hoor, maar ik vind het moeilijk als het een zooi is. En geloof me dat is het meer dan dat het is opgeruimd en schoon is. Ik heb al veel geprobeerd en niks werkt op lange termijn lijkt het. Ik kwam op de facebook een tijdje geleden van waar is mam en daar lees ik een tijdje mee en wil dit schema gaan proberen.

Het huishouden is natuurlijk herhaling, hoe vaker je iets opruimt en schoonmaakt des te makkelijker en sneller gaat het op een gegeven moment. En hoewel ik werk in de schoonmaak zie ik thuis niet wat er moet gebeuren en wanneer vandaar dat ik altijd opzoek ben naar dat ene juiste schema. Ik las dat je meerdere schema`s moet proberen voor je er èèn vind die echt bij je past, dus dat doen we dan maar haha.

Het schema van Waar is Mam is niet zo ingewikkeld, het bestaat uit een ochtend en een middag/avond routine, daarnaast pakt ze per dag een ruimte aan in huis en in het weekend ben je vrij.

Op de site kun je het schoonmaak schema per maand wat wordt geplaatst uitprinten en er zitten handige vakjes bij om het af te vinken, ik heb hem gewoon op mijn computer staan en verwerk dat to do lijstjes in mijn bullet journal weekly`s  dat vind ik fijner en zo gebruik ik dagelijks ook mijn bujo, twee in èèn.

Ik deel vandaag de ochtend en de middag/avond routine en wat er deze week op het schema staat, ik heb de dagen en taken iets omgedraaid omdat ik ook werk en er dingen met de huisdierenbakken gedaan meoten worden en deze staan er niet op, maar wil je weten hoe het september schema er origineel uit ziet, klik dan hier!

Elke morgen
– Bed opmaken
– Losse was verzamelen in de manden
– Beneden de rommeltjes opruimen
– Vaatwasser in/uit ruimen

Elke middag/avond
– Keuken opruimen (tijdens) na het eten
– Vaatwasser laten draaien (indien nodig)
– 5 minuten opruimen voor het slapen gaan,deze voeg ik zelf toe omdat ik voor ik naar bed ga altijd nog de katten in de gang doe, Smookie voer etc en de losse prutjes opruim

Deze dingen zitten er wel aardig in alleen hebben we snel de neiging de keuken te laten verslonzen, dus dan kom je de volgende ochtend met een bak vaat naar beneden en dat is geen goedemorgen zullen we maar zeggen.

Het opruimschema

Maandag: Dit is mijn werkdag dus ik ben dan van 9 tot 16 ongeveer uit huis. Als ik thuis kom haal ik snel een doekje over het toilet en de wastafel en maak ik de wastafel en de spiegel in de badkamer schoon, het putje leeg ik meestal als ik aan het douchen ben en ook het rekje met shampoo`s ruim ik in die tijd vaak op. Prullenbakje legen als het nodig is en een doekje langs de douche stank

Dinsdag: De Slaapkamer, daar is het een kwestie van de boel afstoffen, bed verschonen (dit doe ik 1x in de twee weken) en de boven verdieping stofzuigen inclusief de trappen

Woensdag: De Keuken, hierbij doet ze 1 kastje van binnen en van buiten en dan elke week een andere uiteraard, stofzuigen en dweilen als extra taak deze week in de keuken het filter van de afzuigkap vervangen

Donderdag: De Woonkamer, hier alles afstoffen, de plantjes verzorgen en stofzuigen en een weekmenu maken voor het eten voor de aankomende dagen.

Vrijdag: Dit is ook een werkdag voor mij dus hier heb ik de koelkast bij gezet, zo kan ik die na mijn werk even uitzoeken schoonmaken van binnen zodat als we het weekend boodschappen doen dat netjes opgeborgen kan worden

Zaterdag en Zondag: De weekenden laat ze leeg en doe je alleen de ochtend en avond dingetjes, nu hebben wij katten en een konijn, dus op zaterdag wil ik de kattenbak enzo goed verschonen en op zondag werk ik altijd de was weg dus dat behoud ik zo dat werkt voor mij het beste.

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit schema me deze week gaat bevallen en ook hoe ik het ga aanpakken als Mathieu nachtdienst heeft want dan kan ik natuurlijk overdag niet te veel herrie maken met een stofzuiger of de slaapkamer kan ik dan overdag niet doen, maar dat zien we volgende week weer.

Ken jij het huishoudschema van Waar is Mam al?

4 thoughts on “Huishoudschema volgen van `Waar is Mam`

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *