Routine`s tijdens de camping vakantie!


Al jaren gaan wij in september naar Warstein, we gaan dan met Mathieu zijn oom. In die jaren zijn er natuurlijk routine`s ontstaan zo dat iedereen een soort van taak heeft. Dus vandaag deel ik mijn (onze) camping routine`s

Normaal gesproken rijd Mathieu met de vouwwagen naar de bestemming. Eenmaal aangekomen zet hij samen met zijn oom de wagen op zijn plek, ik help daar waar nodig is met palen vasthouden, dingen opzij zetten, haringen aangeven dat soort dingetjes. Daarna maak ik ons bed op en zetten we met z`n allen alles op zijn plek.

Eenmaal een beetje gesetteld chillen we meestal wat op onze computers of andere dingen die we mee hebben.

Ik ben meestal degene die s`avonds kookt, af en toe pakt Mathieu het wel eens over, maar over het algemeen zet ik alles in elkaar. Mathieu zijn oom haalt vaak het water voor in de keuken.
Afwassen is een beetje een klusje die we allemaal liever niet doen en uitstellen tot het echt nodig is haha, dit doen we dan met twee man, niet echt een vaste taak van iemand.

Verder probeer ik het een beetje opgeruimd te houden in de slaapcabine en in de voortent en hopen we vaak op mooi weer dat we lekker de tafel buiten kunnen neer zetten en wat meer ruimte binnen hebben, half ver wege de week komt daar wel de klad in hoor, dan kijk ik ook niet meer zo nauw of het opgeruimd is of iets haha, dan komt de vakantie bij mij ook binnen.

Aan het eind van de vakantie ruimen we eigenlijk met zijn allen op. Ik heb niet zoveel inzicht daarin als er veel gebeuren moet, dus meestal stuurt Mathieu mij aan met wat ik kan gaan doen, kleding inpakken, bed afhalen, losse rommel weggooien, kastjes uit elkaar halen, dat soort klusjes dan help ik waar nodig.

We hopen ooit met een caravan op pad te kunnen zodat het zicht wat netter wordt en we wat meer ruimte en vrijheid hebben, maar dat is voorlopig nog niet echt aan de orde, wie weet! Voor nu werkt dit (soms met wat gekibbel) prima haha.

Hebben jij een vakantieritme wat het huishouden en taken betreft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *