Mijn 7 stappen in het opruimen na een verjaardag!


Tien dagen eerder dan de officiële datum, maar vandaag vier ik mijn verjaardag alvast voor vrienden en familie, omdat wij op de dag zelf niet thuis zijn, maar lekker in Frankrijk zitten. Maar ja van een verjaardag komt rommel en gedoe haha, dit jaar heb ik het voor het eerst een beetje in de hand om niet op de dag zelf als een gek nog te moeten opruimen. Vandaag neem ik je mee in de after, wat doe ik wanneer na een verjaardag bij ons thuis.

Ik hoef nu alleen nog maar even een doekje over de wc te halen en even rondom Smooky te stofzuigen en dan is het gewoon toonbaar voor bezoek. Aan het eind van de dag is dat wel even anders natuurlijk.. En of we dan buiten of binnen hebben gezeten dat maakt niet echt uit, het is elke keer hetzelfde.

Meestal gaat de visite rond elf uur hier wel de deur uit uiterlijk, vanwege werk de volgende dag of ze hebben dezelfde dag gewerkt etc.

De vaat houden we tussendoor bij, na het eten word Truus de vaatwasser aangezet op een 30 minuten programma zodat er kopjes zijn voor de koffie na het eten.

1. Als iedereen weg is breng ik meestal alle vaat naar de keuken, dus ik verzamel overal van buitenaf kopjes, glazen, bordjes, bestek noem maar op!

2. Daarna maak ik de tuin netjes voor zover dat nodig is en maak ik de woonkamer weer op orde, even de bank fatsoeneren, de tafel een doekje over.

3. Dan haal ik waar nodig even de vaatwasser verder leeg en zet ik zoveel mogelijk vaat wat op het aanrecht staat in de vaatwasser, die zet ik dan op een hoog programma dat alles lekker goed schoon word.

4. Als niet alles in de vaatwasser kan, zet ik wat over is in de wasbak, dat is dan voor de volgende lading.

5. Ik maak het aanrecht verder leeg en haal er een doekje langs.

6. Daarna drinken we vaak nog even wat of komen we zelf nog even tot rust na zo`n volle dag.

7. De volgende dag leeg ik dan vaak de vaatwasser en zet ik de rest erin, maak ik de wc nog even schoon en ruim ik eventuele rommeltjes nog even op waar nodig is.

En zo lopen de twee dagen dan een beetje van opruimen, bijhouden en opruimen na de visite haha! Als je eens wilt weten wat ik doe voor ik visite verwacht let me know!

Wat is jou opruimroutine na een verjaardag bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *