Zondag = Wasdag, mijn routine!


De was, het is een huishoudelijk klusje wat elke week wel terug komt. Ik ben niet dol op het doen van de was, maar het is ook niet het ergste wat ik hoef te doen. Wij zijn met zijn tweeën dus eigenlijk valt het hier wel mee als ik soms bij andere hoor en zie. Vandaag mijn routine van de was in ons huishouden en welke producten ik gebruik.

Normaal gesproken is zondag mijn wasdag. Op deze dag hoeven we vaak niet de deur uit en keutel ik dus thuis lekker een beetje aan en zo alle was weg werken.

Wij produceren niet genoeg was om zoals sommige andere een draai per dag te doen, dat is gewoon niet nodig hier.
Mathieu en ik hebben beide een wasmand staan (aan onze kant van het bed) en we hebben nog een extra wasmand.

Mathieu verzameld zijn was daar in in de loop van de week en ik in de mijne. De extra wasmand is voor de handdoeken, washandjes etc. Wat dus betekend dat ik minimaal drie draaien heb in de week. Daarnaast komt nog een draai erbij als ik het bed verschoon, dit is normaal èèn keer in de twee weken, maar nu met die warme dagen elke week.

Mijn standaard routine
– Ik sorteer als het even kan zaterdagavond de was al in de manden en zet ze dan op de kledingkasten en anders doe ik dit zondagochtend.
– Zodra ik zondags uit bed kom neem ik een wasmand mee (dit is meestal Mathieu zijn kleding) en zet ik die aan
– Als die klaar is, breng ik het naar de droger en dan pak ik mijn wasmand met kleding
– Zodra die klaar is is de droger vaak ook klaar, dus wissel ik het om en vouw ik Mathieu zijn kleding gelijk weg
– Dan pak ik de handdoeken wasmand, daar verzamel ik ook de theedoeken, handdoeken en wc matje bij mee
– En als laatste haal ik het bed af en gaat die ook nog in de was
Normaal gesproken ben ik daar zo heel de dag mee bezig, wisselen, vouwen, wegleggen! En als ik naar bed ga hoef ik alleen nog maar het beddengoed of op te vouwen of weer terug op bed te leggen!

Waar was ik mee
Ik heb een wasmachine en droger van Samsung. En wasmiddel, ja daar ben ik niet zo moeilijk in. Ik gebruik nu gewoon wasmiddel en wasverzachter van de Lidl, werkt prima!

En zo was ik dan, mochten we afspraken hebben op zondag, dan was ik op zaterdag, of ik begin in ieder geval op zaterdag en maak ik het zondag af als er tijd voor is. Maar over het algemeen is zondag mijn wasdag!

Was jij elke dag of heb je ook een vaste wasdag?

One thought on “Zondag = Wasdag, mijn routine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *