Mijn avond huishoud routine.


Vorige week vertelde ik jullie wat mijn routine is in de ochtend, wat ik doe in het huishouden zodra ik mijn bed uit kom. Tot nu toe loopt dit eigenlijk altijd wel redelijk goed. De avond routine is niet zo groot, maar ik merk wel als ik hem niet doe dat dan de ochtend ook niet zo makkelijk verloopt. Dus lees snel mee wat ik s`avonds `moet` doen.

Mijn routine begint eigenlijk rond een uurtje of 22:00 uur. Wij eten s`avonds vaak rond 18:00 maar na het eten doe ik eigenlijk nog niks. Ik wil zelf altijd rond 22:30 op bed liggen, zeker door de weeks.

* Vaat opruimen
Ik begin met alle vaat weg te ruimen, eerst in de keuken (vaak nog van het eten) en alles erom heen en daarna loop ik in de woonkamer nog even rond of er nog ergens glazen of zo staan en die zet ik dan in de vaatwasser. Meestal is de vaatwasser leeg in de avond (dat probeer ik s`morgens te legen) anders leeg ik hem eerst natuurlijk.

* Losse rommel weg
Daarna ga ik de losse rommel in de woonkamer opruimen, de salon tafel leeg, de eettafel netjes maken, de bank recht trekken. En ook in de keuken probeer ik de losse zooi een plekje te geven.

* Dieren voeren
Daarna geef ik Smookie (konijn) eten en drinken en wat lekkers, dan vul ik het water bij van de katten, het voer en neem ik met een snoepje de katten mee de gang in (waar hun ook slapen als we naar bed gaan of weg gaan)

* Kleding
Eenmaal boven maak ik me klaar voor bed, leg ik eventueel kleding klaar voor de volgende dag, de losse was in de wasmanden en dan in bed.

Dit zijn de dingen die ik in het half uurtje doe voor ik naar bed ga. Meestal red ik dat wel tenzij de keuken echt een rotzooitje is dan kan het wat langer duren. Als ik dit niet doe gaat het s`morgens ook niet lekker want dan kom je in een rommelige kamer en keuken beneden en dan komt de klad erin.

Wat is jou huishoudelijke avond routine?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *