Alleen naar Ikea


Alleen dingen doen, ik vind het op zich niet erg om alleen te zijn of om alleen dingen te doen, maar dat is dan meer in het op zicht van even alleen hier naar de supermarkt of zo! Afgelopen weekend moest ik kiezen tussen heen en weer naar huis rijden of alleen een bezoekje brengen aan Ikea.

Mathieu had een soort van vergadering en daarna eten op zijn werk en we waren boodschappen aan het doen in Rotterdam en even naar het vliegveld en het werd te laat eigenlijk om mij eerst thuis af te zetten zodat hij daarna door kon naar zijn werk.

Dus stelde ik voor, joh als jij nou naar het werk gaat, dan ga ik naar Ikea (Barendrecht) dat is misschien een kwartiertje rijden (ipv driekwartier naar huis) en dan eet ik daar ook gelijk even en dan haal ik je rond 19:00 of zo weer op.

Ik ben geen held alleen op de wegย en geen held om alleen dit soort dingen te doen. Dus ik dropte Mathieu af en met een lichte zenuw besloot ik eerst even bij Intratuin nog naar binnen te gaan om te kijken of ze daar het nieuwe BBQ bord van Blond Amsterdam al hadden, maar helaas. Daarna de Tom Tom ingesteld en op naar de Ikea.

Eenmaal daar aangekomen even naar het toilet en maar naar boven gegaan. Lekker rustig kunnen kijken in alle opgezette keukens, woonkamers, slaapkamers en alle hebbedingetjes bekeken.

Rond half zes kwam ik bij het restaurant uit. Alleen eten ergens vind ik niet fijn, maar ja ik moest toch eten en er zit verder niet echt iets in de buurt. Dus hup een dienblad mee en dan maar zelf eten. Ik koos een plekje in de buurt zodat ik ook nog een beetje overzicht had over het restaurant en de winkelende mensen! Dat ging prima eigenlijk haha, op het gemak lekker gegeten en wat ge-appt tussendoor met Mathieu hoe het daar ging.

Ik besloot het laatste deel in te gaan, de kelder van Ikea en ja heerlijk tussen alle spulletjes gesnuffeld opzoek nog naar een voorraad pot voor de spaghetti, maar die ik wilde was er helaas niet meer.

Ik kocht een bak met zes vakken voor in de kledingkast en twee setjes ziplockbaggies, super handig die dingen.

Eenmaal betaald en al, nog even naar het toilet en terug naar de auto. Daar appte ik Mathieu dat ik maar weer terug kwam want dan zou het ook rond 19:15 zijn ongeveer. En dat ging ook allemaal goed, ik ben best wel iemand die snel nerveus kan worden op vreemde wegen waar ik de weg niet ken en aangezien de Tom Tom soms blijft hangen of zo haha, maar ik ben goed op de zaak gekomen.

Al met al was het (voor mij) een hele ervaring om dit zo alleen te doen en ik ben best wel een beetje trots dat ik het toch gedaan heb. Ik had er ook voor kunnen kiezen naar huis te rijden, gestrest snel te moeten eten en weer terug te rijden, maar ik heb toch weer een bepaalde angst/zenuw aangepakt om alleen ergens heen te gaan en en alleen te gaan zitten eten!

Ga jij wel eens alleen iets doen?ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *