Mijn huishoud ritme in de ochtend!


Hoe meer ik in mijn ritme zit hoe beter mijn dagen gaan, hoe netter het huis is en dan zit ik ook beter in mijn vel. Zodra ze verslonzen zakt eigenlijk alles langzaam een beetje in en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er zijn bepaalde dingen in het huishouden die ik het liefst in de ochtend gedaan heb om de dag goed en opgeruimd te beginnen, welke dingen dat zijn deel ik in dit artikel met je.

Hoe stom het misschien ook klinkt maar als ik bepaalde dingen in huis in de ochtend niet doe, dan merk ik dat de rest van de dag! Dan word ik laks in mijn doen en laten en dan denk ik `o komt morgen wel` en vervolgens komt dat niet of ik heb veel moeite dat op te pakken.

* Bed opmaken
zodra ik uit bed ga maak ik het bed op, tenzij Mathieu ligt te slapen na zijn nachtdienst dan niet natuurlijk, maar als ik alleen slaap of als laatste eruit ga dan maak ik het bed op. Het geeft de slaapkamer toch net een wat meer opgeruimde uitstraling.

* Was sorteren
We hebben drie wasmanden staan (1 voor Mathieu, 1 voor mij en 1 voor de handdoeken) en in de ochtend probeer ik dat gesorteerd te houden dat alles in de manden ligt en niet er naast..

* Vaatwasser legen/vullen
Ik probeer de vaatwasser in de nacht te laten draaien als die vol is, dus dan in de ochtend leeg ik hem en zet ik de overige vaat er weer in.

* Aanrecht leeg
Hoe de keuken er ook uit ziet, zodra het aanrechtblad leeg is, ziet het er al heel anders uit. Het is soms een uitdaging zeker als we een drukke dag hebben gehad, maar ik probeer toch elke ochtend wel de deur uit te gaan of te beginnen met een leeg aanrechtblad.

En dit zijn de huishoudtaken die ik eigenlijk elke ochtend uitvoer. Zoals ik al eerder zei als ik deze dingen niet doe dan ziet de rest van de dag het huis er niet uit en om dus weer in het ritme te komen is het belangrijk (voor mij) om deze dingen te doen elke ochtend!

Welke huishoudelijke taken doe jij elke ochtend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *