9x Hoe vakantiehuisjes worden verlaten!


Vakantie is natuurlijk heerlijk en vooral als je er even tussen uit kan. Nu werk ik als housekeeping bij Landal en ik moet je zeggen je komt soms wat tegen zeg. Je hebt van die mensen, waarvan je echt denkt.. hoe kan je dit zo achterlaten.. of net andersom. Vandaag deel ik een paar situaties met je die ik tot nu toe heb meegemaakt!

Normaal als je een huisje verlaat staat er meestal in de map of het boekje dat je het huisje `bezem schoon` moet achterlaten. Nou ik kan je vertellen, bezem schoon is niet bij iedereen hetzelfde!

– Volle vuilnisbakken; Ja hoor geen probleem in de keuken in de badkamers in de toiletten, waarom zou je die eruit halen toch?
– Alles potdicht; en ja dat is dan op zich niet zo`n probleem, maar als dan de kachel nog op 26 staat en alle gordijnen en roosters en ramen dicht… tja dat is dan wel even slikken.
– Eten overal; Alsof sommige dingen dat wij even gaan lunchen met hun achtergebleven spullen, beleg in de koelkast, aardappelen of uien in de kastjes, flessen drinken onder de banken of naast bedden.. tja je vind het op de gekste dingen.
– Ongesteld of luiers; ja ik heb collega`s gehad die dus gebruikt maandverband vonden naast een kast.. random gewoon niet netjes in de prullenbak, nee gewoon naast een kledingkast! Of vieze luiers onder het bed? Tja kan gewoon
– Autosleutels; jammer dat de auto en de mensen dan weg zijn, wie weet zat er nog een leuke auto aanvast haha
– Alles vet; besteklades, keukenlades, koelkast vol met ijs, de hele keuken moeten reorganiseren, niet te doen gewoon.
– Honden; Heel fijn leuk en gezellig hoor honden mee, maar als dan niet op je briefje staat hond en je stapt binnen en je ruikt gelijk al natte hond brrr en gaat dan verder hebben ze hem dus fijn even in de douche gewassen, heeft op bed geslapen, de bank onder gekwispeld, lekker overal langs gewandeld… heerlijk al die haren
– Kapot of vermist; ja de gekste dingen die kapot zijn als de mensen weg zijn, haakjes van gordijnen, missende glazen, plankjes die spontaan eraf zijn gevallen, sauna lepels die pootjes hebben gekregen, missende waxinelichtjes.. je komt echt de meest rare dingen tegen die kapot of vermist zijn
– Schoon?; ja dan denk je dat de gasten zelf dus bezem schoon hebben gemaakt, dan staat de stofzuiger in de gang, de bezems etc. En je komt binnen en de boel is ontploft, dan vraag ik me af waar ze hebben schoongemaakt!

En ja zo zie je maar er is genoeg te beleven op een vakantiepark, elke dag is anders haha! Ik heb het in ieder geval erg naar mijn zin en natuurlijk zijn er min punten, maar met een leuk maatje om mee te werken kom je de dag wel door!

Hoe laat jij een vakantiehuisje achter?

16 thoughts on “9x Hoe vakantiehuisjes worden verlaten!

 1. Ik laat het achter zoals ik mijn eigen huis achter laat wanneer ik weg ga.
  Opgeruimd, prullenbakken leeg, wc’s fris, douche droog, bedden afgehaald, troep dat mee kan ; meenemen en anders weggooien.
  Ik kan me voorstellen dat je soms hele rare dingen tegenkomt! En ergens snap ik dat niet, want dat zijn vaak ook de mensen die gaan zeiken wanneer een huisje niet netjes is naar hun eigen maatstaven. Heel irritant.

 2. Verschrikkelijk! Ik heb ooit in een hotel gewerkt als schoonmaken en dat doe ik dus NOOIT weer. Ik heb diep respect voor je. Ik liet de boel altijd al netjes achter, maar nu ik in een hotel heb gewerkt al helemaal.
  Liefs

 3. Ik laat het ook altijd schoon achter, lijkt me niet meer dan normaal.
  Is er iets kapot gegaan tijdens ons verblijf, dan vermelden we dat ook!

  Sinds ik bij La Place heb ik gewerkt breng ik altijd mijn dienblad zelf terug, nu weet ik hoe vervelend het is wanneer mensen zoiets niet doen!

 4. Dat bed is toch niets mis mee(op de foto) Je betaald ervoor als klant dat er word schoongemaakt, dus als bedden afhalen daarbij in begrepen zit zou ik dat niet zelf doen.. dit is trouwens duidelijk hof van saksen En daar betaal je ook echt de hoofdprijs qua schoonmaak (90 euro!)

 5. Ik laat hem netjes achter maar geen bezem. Die is er ook niet doorheen gehaald als ik kom. Vorige week lag er een kerkhof van vliegen en overal in de hoeken nog stof. Was overigens bij center parcs. Daar hoeft bezemschoon niet. En bedden afhalen doe ik altijd wel. Kleine moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *